Tilbered fisk i rygeovn med Jon fra Alene i Vildmarken

Der er noget helt særligt over at tilberede i røgeovn med røg, varme og kraft. Hver weekend i september kan du være med til at tilberede og smage lækre friskfangede fisk fra røgeovn. Hvilken fisk er din favorit til formålet?  

Er fisken i rygeovn eller røgeovn? 

Rygeovn. Røgeovn. Kært barn har mange navne!
Talemåden vil vi lade være op til dig, for og om det ene eller andet blev nævnt tilbage i oldtiden, ved vi ikke. Faktum er dog at røgmning af fisk netop ER så gammel, at den kan dateres tilbage til oldtiden. Her blev den brugt som konserveringsmetode, da man erfarede at det øgede holdbarheden. I vikingetiden hængte man fiskene op i loftet, mens man røg dem over bålet. Selvom vi i dag er forsynet med køleskabe, så er røgning af mad den dag i dag stadig fantastisk. 


Fisk som i oldtiden 

Til Hook & Cook hænger vi nu ikke fisken op i loftet, men anvender en røgeovn til formålet. Dagens fisk er bestemt af vejrguderne og de lokale fiskeres held, så i løbet af september får vi forhåbentligt mulighed for at røge (eller ryge) forskellige lækre fisketyper. 

Kig forbi Strandkiosken og vær med!

Tilmelding ikke nødevendig.

Aktiviteter og placering kan ændre sig i forhold til vejret, men vil foregå på enten stranden eller Torvet i Blokhus.