Krabbe-kiggeri på stranden i Blokhus

Det kribler og krabler i Blokhus! Men er det strandkrabber som kribler og taskekrabber som krabler? Se nærmere på dem begge til Hook & Cook og lær om de 2 fascinerende krabber som lever ved Nordvestkysten. 

Den mest almindelige og velkendte af krabberne er strandkrabben. Den lever på lavt vand og trives både på fine sandbunde og stenet bund med tang at gemme sig i. Om dagen vil strandkrabben nemlig gerne gemme sig fra omverdenen, mens den er lidt af et rovdyr om natten. Piiiiist! Vil du have et tip til at kende den blandt de andre i akvariet? 

Strandkrabben har et fladt og 5-kantet skjold og har klædt sig i grønlige og brungrå nuancer. Faktisk har strandkrabben ligeså mange TÆNDER som den har kanter på skjoldet. Mon du kan lokke et smil fra den? De to kraftige klosakse skal du undgå at hilse på. Selvom klosaksene ikke er store, så kan de godt nive. Vidste du, at strandkrabben finder føde ved hjælp af hårerne på benene? 

Den anden krabbe i ringhjørnet

... Er lidt af en sværvægter! For hvor strandkrabben kan veje op til 50 gram så kan taskekrabben veje helt op til 7 kilo! Huha da... Det er ejermanden af et par klosakse, som man ikke vil i nærheden af. Du kan dog trygt kigge på og fordybe dig i de to fascinerende krabber til Hook & Cook i Blokhus.

Tilmelding ikke nødvendig.

Aktiviteter og placering kan ændre sig i forhold til vejret, men vil foregå på enten stranden eller Torvet i Blokhus.