skip_to_main_content

Guidet vandretur inkl. frokost ved Fosdalen

Fosdalen er vild, frodig og betagende. Tag med på en ca. 6 km guidet vandretur, hvor vi oplever Lien, Langdalen samt Fosdalen og undervejs hører nogle af de gode historier fra området. Vi slutter med frokost + 1 øl/sodavand fra Skovsgård Hotel (inkl.).

Ruten er forholdsvis kuperet, og vi går mest ad små stier, hvor der godt kan være løse sten og trærødder. Tempoet er roligt, så vi har tid og ro til at nyde landskabet.

Vi begynder med at stige op ad trappen til Lien, den tidligere kystskrænt, der stejlt hæver sig op i 60 meters højde over det flade forland. Vi følger blandt andet en del af  Panoramaruten Tranum-Fosdal.

Fra toppen af Lien er der den ene skønne udsigt over Jammerbugten efter den anden. Vi mærker også skovens vilde frodighed i både Langdalen og Fosdalen. Undervejs er der flere stop, hvor der fortælles om Vor Frue Kilde, kildemarkedet og udvalgte dele af områdets mange historier.

Når vi når tilbage til Naturcenter Fosdalen, kigger vi ind i den lille udstilling om naturen i området. 

Herefter bænker vi os – afhængigt af vejret – udenfor eller under bålhyttens beskyttende tag for at nyde vores mad fra det lokale Skovsgård Hotel. Vi får blandt andet en sandwich i hjemmebagt surdejsbrød af ølandshvede fra Aurion med konfiteret Rokkedahl Kylling + 1 Thy classic-øl eller økologisk sodavand (inkl.).

Guide på hele turen er Bitten Holmsgaard, der både er journalist, mangeårig rejseleder og lokalguide, bosiddende ved Jammerbugten samt driver rejsebloggen Stedkender. 

Max 15 deltagere. Pris: 299,-.

Vi følger selvfølgelig gældende retningslinjer.

NB! Billetsalget slutter 4 DAGE FØR vandreturen!

Mødested: P-pladsen ved Naturcenter Fosdalen, Fosdalvej 69, 9460 Brovst.