VisitJammerbugten

Blokhus Open - Faldskærmskonkurrence

Den 18-20. juni danner Blokhus Strand rammerne for Blokhus Open - En faldskærmskonkurrence hvor nogle af verdens allerbedste faldskærmsudspringere dyster i forskellige udspringsdiscipliner.

Med deltagere fra Qatar, USA, England, Tyskland, Holland, Sverige og selvfølgelig den danske elite med landsholdet i spidsen venter der publikum en både flot og spændende oplevelse med de farverige faldskærme på den blå himmel på vej mod en meget præcis landing.

Det er den regerende danske mester og tidligere verdensmester i klassisk præcisionsspring, Torben Glud, der sammen med Varde Faldskærmsklub samt Erhvervsforeningen Destination Blokhus har inviteret Verdenseliten til Vesterhavet.

I alt deltager fem hold i speed præcision og 13 hold i den klassiske konkurrence, og der dystes både individuelt samt i hold.
Der er fem mand på et hold, og hver deltager skal have otte spring, så der bliver nok at se på.
Der springes fra en kilometers højde, og i den klassiske konkurrence gælder det om at lande så tæt som muligt på den elektroniske scoreplade, som har en diameter på to centimeter, og som måler 16 centimeter ud.

Allerede fra torsdag 17. juni kan man se deltagerne træne med prøvespring, mens der er officiel åbning fredag 18. juni kl. 08.00 ved borgmester Mogens Chr. Gade, og så er der faldskærmsudspring frem til solnedgang. Lørdag startes der igen om morgenen og frem til solnedgang, mens konkurrencen slutter søndag kl. 18.00 med præmieoverrækkelse.