Svinkløv i Jammerbugten

Parferie langs vestkysten i Jammerbugten

juni 4, 2018

Oplev den helt ægte badebystemning i Jammerbugten

Jammerbugten er rig på badebystemning, natur, mad- og kunstoplevelser og har desuden en helt fantastisk historie. Nyd de unikke kendetegn på et utal af måder afhængig af jeres egne personlige interesser. Oplev det hele fra et af de hyggeligt badehotel, fra et skønt beliggende sommerhus i klitten, på en afslappende campingplads eller på et af de meget populære feriecentre

Sov til lyden af Vesterhavets brusen, nyd de smukke udsigter fra toppen af klitterne og mærk følelsen af sandet mellem tæerne. Autentisk, smukt og hyggeligt. 

blokhus strand

Foto: Blokhus strand med de flotte, karakteristiske badehuse

> Badehoteller i Jammerbugten

> Store events i 2018

blokhus strand

Den unikke natur med farverige solnedgange, høje klitter og brede, hvide sandstrande samt de små hyggelige kystbyer er de helt store trækplastre i Jammerbugten. Der er kort vej til både strand, skov og by. Er du mest til solferie på stranden, hygge på de små cafeer eller restauranter i badebyerne, cykel- eller vandreture i naturen eller vil du på en shoppetur, så er der rigtig gode muligheder for det i Jammerbugten. De populære ferieområder i Jammerbugten er - i den nordlige del - badebyen Blokhus med det hyggelige cafe-,  restaurations, og shopping-miljø og i den sydvestlige del det naturskønne Slettestrand-Svinkløv med fokus på det maritime kystfiskermiljø og det aktive udeliv for vandrere og mountainbikeentusiaster.  

blokhus restaurant futten

Foto: Strandingsgården i centrum af Blokhus er idag ombygget til restaurationsmiljø. Restaurant Futten er en af de populære steder

Lange, brede sandstrande bugter sig i Jammerbugten langs Vestkystens brusende hav

Dette er ikke alene vestkystens varemærke, men også ikonisk for Danmark. Du kan opleve det sprudlende Vesterhav på én af Danmarks flotteste sandperler, Blokhus Strand. De karakteristiske badehoteller er placeret langs Vestkysten og for nylig blev der bygget et helt nyt i centrum af badebyen Blokhus - Strandhotellet Blokhus. 

Strandhotellet Blokhus 
Foto: Gårdhaven i det nye Strandhotellet Blokhus

Her kan du nyde et autentisk badeophold, som i de gode gamle dage og lade dig forkæle i wellness afdeling eller med spændende gastronomi i husets restaurant. Derudover findes der en række spændende badehoteller i Svinkløv- Slettestrand området med hver deres historie og stil. Området omkring Svinkløv er også stedet hvor den populære TV2 serie Badehotellet er optaget.

svinklovene svinkløv

Foto: Svinklovene ved Svinkløv, hvor udendørsscener til TV-serien Badehotellet er optaget

> Badehoteller i Jammerbugten

> Dansk mad og lokale råvarer fra Jammerbugten


Spændende kysthistorie og lokale specialiteter

I Thorupstrand kan du besøge Danmarks største aktive kystlandingsplads, hvor de lokale fiskere stadig trækker deres kuttere op på land, når de er færdige med dagens fangst. Du kan samtidig købe fisken frisk med hjem eller købe ind af spændende specialiteter i Thorupstrand Delikatesse eller Thorupstrand Røgeri. 

Thorupstrand

Foto: Thorupstrand - et levende kulturmiljø hvor bådene stadig trækkes op på stranden

Og i Slettestrand kan du besøge et ægte havbådeværft - Han Herred Havbåde - , hvor de restaurerer og genopbygger gamle havbåde, der søsættes med spillet fra stranden.

Det er blot nogle af de ting som bidrager til, at den historiske, maritime sjæl stadig lever på bedste vis, selvom området nu også er fyldt med moderne forlystelser, et livligt strandliv og et væld af aktiviteter og events. 

Han Herred Havbåde

De små lokale producenter med spændende råvarer 

Jammerbugten er rig på unikke råvarer og lokale produkter: De bæredygtige fisk fra Thorupstrand, Vildmosekartoflen, Ryå Is fra Aabybro Mejeri, Ost fra Ingstrup Mejeri, snaps og gin fra Nordisk Brænderi og lokal hav- eller urtesalt fra Blokhus Salt lavet på vand som er udvundet direkte fra Vesterhavet. Derfor tilbyder mange spisesteder og aktører i området unikke smagsoplevelser. 

Åbybro Mejeri - Ryå IS

Mulighederne er mange, og regionen er et fyrtårn for lokale råvarer og spændende smagsoplevelser, så det er bare med at komme ud i området og forkæle dine smagsløg. Blokhus - cafestemning på Futten

Nyd eksempelvis den lokale Han Herred Snaps til det traditionelle danske smørrebrød eller måske et lokalt stjerneskud, som er fisk i forskellige varianter anrettet på brød og pyntet med rejer og kaviar. Her kan du smage og komme helt tæt på den lokale sjæl og tradition i området.  

Strandingskroen Blokhus

Foto: Strandingskroen i Blokhus er en Kongelig Privilligeret Kro og byder på spændende gastronomi i en historisk kulisse med maritim atmosfære

Overalt i området finder du lokale råvarer og produkter på spisekortet og du kan også gøre en god handel på de lokale råvaremarkeder 

Nordisk brænderi

> Restauranter i Jammerbugten

> Caféer i Jammerbugten

> Dansk mad og lokale råvarer fra Jammerbugten

> De lokale råvaremarkeder

 

Store oplevelser indenfor kunst- og kunsthåndværk

Derudover er der også adskillige kunst- og kulturoplevelser i området. Hos Skulpturparken Blokhus kan du opleve de enorme sandskulpturer i den 20.000 m2 store park eller beundre de øvrige værker udført i sten, beton, træ og jern. Også i butikken i Kulturhuset er der mulighed for at gøre et spændende køb. Op til jul forvandles den 20.000 m2 store park til et funklende julemarked med tusindvis af lys og spændende juleboder.

Center for papirkunst

I 2018 har Jammerbugten budt velkommen til Nordens eneste Center for PapirkunstEn helt unik kunstnerisk oplevelse, hvor den internationale kunstner Karen Bit Vejle, der bla. er kendt i Asien som Danmarks nye HC Andersen, udstiller egne eventyrlige værker af store papirklip på op til 3x5 meter, udarbejdet med en lille broderisaks.

Også Haven i Hune er et besøg værd. En arkitektonisk smuk perle i Nordjylland anlagt af blomstermaleren Anne Just.

Rundt omkring i sommerlandet finder du en lang række gallerier og kunsthåndværkere, som alle har deres eget unikke særpræg og stilart. Besøg f.eks. glasværksteder, pottemagere, lysstøberi, gallerier og meget mere.

> Gallerier i Jammerbugten

 

Jammerbugten er vært for en lang række større events 

Store events afholdes jævnligt hen over året. Uldfestival og Blokhus Løkken Windfestival afholdes hvert år i maj og i august kan du f.eks. overvære, når 20 propelfly lander på stranden til Blokhus Fly In 

Blokhus Fly in

Foto: Blokhus strand fra Blokhus Fly In i august

XTERRAder er verdens førende off-road triathlon serie, afholdes igen i Slettestrand-Svinkløv området, hvor du selv kan deltage eller opleve den enestående natur og de øvrige aktiviteter på pladsen. 

Øvrige spændende events er blandt andet gratis pop-koncerter på Torvet i Blokhus med store danske kunstnere, Vesterhavsrock i Fjerritslev, Levendegørelse af Herregården Bratskov  eller Kanonaffyring på Blokhus Strand, der alle er tilbagevendende begivenheder hvert år.

> Se den komplette liste med store events i 2018

 

Limfjorden med hyggelige havnemiljøer i Gjøl og Attrup

Limfjorden Gjøl i Jammerbugten

Jammerbugtens smukke baghave er Limfjorden. Her kan du opleve de idylliske havnebyer Gjøl og Attrup. Hver især er de fyldt med charme og varme, som du ikke finder andre steder. Du kan gå på opdagelse i historien i de to områder, hvor de lokale anekdoter og fortællinger er mange eller nyd et måltid mad med lokale råvarer på den historiske kro med de takkede gavle på Gjøl eller med en fantastisk udsigt på Attrup Havnecafé

Saltum strand

Uanset hvilken ferieform du vælger, så har du de bedste rammer for et godt ophold. I Jammerbugten er der fart på de gode oplevelser, men det foregår i dit eget tempo.

Der er med andre ord rigtig gode muligheder for, at du kan få gode ferieoplevelser og dejlige ferieminder med hjem fra Jammerbugten.

 

 

> Overnatning i Jammerbugten

 

> Læs mere om Jammerbugten 

> Få aktuelle nyheder og tips til ferieoplevelser tilsendt fra Jammerbugten

Del denne side