Natur, kunst, kystkultur og gode smagsoplevelser i Jammerbugten

Påskeferie for 2

Natur, kunst, kystkultur og gode smagsoplevelser i Jammerbugten

Påskeferie for 2

marts 15, 2019

I Jammerbugten kan du opleve suset fra Vesterhavet, de store vidder og de fantastiske udsigter. Natur, badebystemning, kystkultur og lokale smagsoplevelser forenes på skønneste vis, når ferieturen går til Jammerbugten. 

Lyset og de flotte solnedgange imponerer fra de høje klitter på en af Danmarks flotteste badestrande i Blokhus og du må heller ikke snyde dig selv for at opleve roen og de fantastiske udsigter i den helt enestående natur i Svinkløv og Fosdalen.

> Læs også: Svinkløv og Fosdalen er optaget i Danmarks Naturkanon

At opleve Jammerbugtens natur kan være en stor oplevelse, og i Påskeferien er der gode muligheder for både at se og opleve den - enten på egen hånd, på de guidede ture eller måske istedet igennem spændende smagsoplevelser.

Flere steder i ferieområdet kan du nemlig se og smage, hvordan naturen hentes ind i fødevareoplevelserne, og bliver omsat til unikke smagsoplevelser.

Du kan også fornemme og opleve, hvordan historien fra livet i naturen og tæt på kysten igennem tiden har sat sine spor i byerne, i befolkningen og i området langs kysten, og hvordan du stadig kan opleve kystkulturen på helt tæt hold den dag idag.

 

Flot naturoplevelse, forfriskende morgenbadning og saunagus

En god start på Påskeferien kan være at mærke naturens kræfter i kroppen sammen med lokalbefokningen fra vinterbader-netværket ”Søstjernerne”. Her kan du opleve de flotte morgenfarver når solen så småt titter frem bag klitten og hvordan en frisk dukkert i bølgen blå på Blokhus Strand kan forløse kroppens endorfiner og få dig til at sitre af ny energi. Morgenbadning med Søstjernerne er hver dag kl. 8.00 nedenfor sømærket på Blokhus Strand og er gratis.

vinterbadere blokhus strand

 

Efterfølgende er der mulighed for at tilkøbe ekstra forkælelse i form af enten almindelig Saunabesøg ( 15., 17., og 18. april kl. 8-9.30 eller 9.30 - 11) eller en Saunagus med havblik i Saunahytten (14., 16., og 20. april kl. 8.30 - 9.30 og igen kl. 10-11 ), hvor gus-mesteren sørger for udrensning, fornyet energi og velvære i Saunahytten, som er opstillet på stranden. (Du kan bestille plads på Saunahytten.dk )

 

saunahytten

 

> Læs også Morgenbadning med Søstjernerne

 

Guidede fortællinger, smagsoplevelser og naturvandringer

Kan du ikke helt få nok af Vesterhavet, så er der rig lejlighed til også at få smagen med hjem i form af et minde.

I Påskeferien er der nemlig en række muligheder for at komme med bag om produktionen hos nogle af de spændende fødevarevirksomheder i Jammerbugten.

Du kan f.eks. prøve de nye saltvandsbade hos Blokhus Salt eller være med til, at lave dit eget urtesalt med saltet hentet direkte fra Vesterhavet hos det lille saltsyderi Blokhus Salt. 

Blokhus salt

Hos Blokhus salt  kan du høre, hvordan de udvinder og forarbejder saltet og samtidig blive forkælet med fodbad, som er muligt hver dag fra den 13. april - 22. april.  

Læg også vejen forbi Aabybro Mejeri , hvor du kan købe ind af spændende specialiteter i mejeributikken, som  f.eks. den præmierede Ryå is eller smagfulde oste og smør. I Påsken genåbner den autentiske Café Privaten, der ligger i tilknytning til mejeriet. 

I Slettestrand hos Madsmedjen inviterer de den 25. april på spændende naturvandring, hvor du sammen med kokken Kresten skal finde spiselige urter i den omkringliggende natur.

madsmedjen slettestrand

Urterne tilberedes efterfølgende under kyndig vejledning sammen med kokken i de brændeovnsfyrede ovne i den hyggelige Madsmedje.

April og maj byder også på muligheden for at komme ind i værftet hos Han Herred Havbåde og se, hvordan der bygges klinkbyggede havbåde til det bæredygtige kystfiskeri i Thorupstrand. Du kan besøge udstillingen i Slettestrand, se den levende kystlandingsplads i Thorupstrand eller kigge skibsbyggerne over skulderen i værftet i Slettestrand. En unik og autentisk oplevelse, hvor du kommer helt tæt på den maritime kystkultur i Jammerbugten. 

Få en bid af lokalhistorien og en unik oplevelse på Nordeuropas bedste bevarede landbryggeri - Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, som i Påskedagene arrangerer rundvisninger med guide og ølsmagninger.

Samtidig er der arrangeret en række spændende guidede naturvandringer både til fods og på mountainbike. Det vil f.eks. være muligt at deltage gratis på vandreture i Blokhus, Saltum og Oxholm Skov, hvor du kan komme ud og opleve den helt særlige natur, som kendetegner Jammerbugten. Der er historiske byvandringer i Blokhus, hvor du kan blive klogere på badebyens historie, og det er også muligt at deltage på en kirkevandring på 8-12 km imellem Ingstrup og Saltum Kirke.

Både i Saltum- området nord for Blokhus og i Svinkløv er det muligt at opleve den smukke natur på en mountainbike, hvor der er guidede ture for både de øvede og de mindre rutinerede.

Vi har samlet alle de populære guidede fortællinger og naturvandringer i april måned  i en oversigt, hvor du også finder yderligere information om tilmelding/pris mm. 

 

> Find detaljer om de populære guidede fortællinger og naturvandringer  

 

Hyggelig shopping og caféstemning i feriebyen Blokhus

Snyd heller ikke dig selv for at opleve den hyggelige stemning i den gamle strandingsgård i centrum af badebyen Blokhus. Gården var tidligere centrum for skudehandlen mellem Danmark og Norge og huser idag istedet restauranter, kunsthåndværker og café. Bindingsværket, brosten, stråtag og maritimt interiør gør oplevelsen og stemningen til noget helt særligt. Lige overfor den gamle strandingsgård finder du den hyggelige Restaurant Nordstjernen. En populær restaurant i Blokhus, hvor du kan nyde den eftertragtede lokale specialitet "Fyldt Vesterhavsrødspætte med rejer og asparges, hvide kartofler samt hummersauce"

strandingskroen blokhus

Lige bag yderste klitrække, på toppen af klitten og helt tæt på havet, kan du spise italiensk hos Sottovento  Her er stemningen og romantikken i højsædet, når der serveres italienske specialiteter og vine. Tæt på Saltum nord for Blokhus ligger Fårup Skovhus, hvor der hver torsdag er sprødstegt, røget eller paneret flæsk på menuen. Stegt flæsk er en populær klassisker fra det danske køkken. Dog er stegt flæsk afløst af stor Påskebuffet Skærtorsdag den 18. april.

Er du vild med TV-serien Badehotellet, så har du mulighed for et gensyn med den populære karakter Hr. Weyse, når Fårup Skovhus får besøg af Jens Jacob Tychsen den 29. marts. Han fortæller historien om hvordan TVserien er blevet til, og vil på charmerende vis sørge for et genhør med flere af de skønne, gamle sange.

Du kan også forkæle dig selv med en ægte badehotelsaften. Strandhotellet Blokhus, inviterer nemlig til historisk aften i "Badehotellets ånd" den 19. april, hvor der er underholdning, drinks og badehotelsmenu. Derudover har Strandhotellet Blokhus også lanceret et særligt Påskeprogram med en række øvrige spændende events, hvor der er mad, musik og underholdning

 

> Læs også: Oplev stemningen fra TV-serien Badehotellet og besøg naturen hvor serien optages

 

 

Cafe Kalstrup Blokhus

I centrum af Blokhus finder du en lang række butikker, restauranter og caféer, hvor du kan hygge med forfriskninger, ose, shoppe og købe med hjem. Du kan f.eks. lægge vejen forbi Kalstrup Livsstilshus i centrum af Blokhus. Her kan du shoppe løs af de mange mærkevarer indenfor tøj, boliginteriør og livsstilsprodukter eller nyde en forfriskning og noget sødt i butikkens cafémiljø. I rundkørslen i Hune kan du også med fordel planlægge et visit hos Kirkensgård Mode & Stil, som er en spændende butik, der tilbyder smart tøj til piger i alle aldre.

Blokhus shopping

Skærtorsdag den 18. april  afholdes der stort Påskemarked på Blokhus Torv kl. 11-16. På Påskemarkedet kan du møde de mange, lokale producenter, købe friske, lokale råvarer med hjem og se udstilling af kunstværker. Er du vild med markeder, så kan du Påskesøndag den 21. april fra kl. 10-14 gøre en god handel i boderne til Hune Kræmmermarked. 

 

 

Påskekunst, shopping og kulturoplevelser

I Påsken er der en lang række gallerier og kunsthåndværker, som traditionen tro byder indenfor til ferniseringer og udstillinger. I Hune finder du f.eks. den helt unikke kunstneriske oplevelse Center for Papirkunst, som udstiller fortryllende papirkunst i verdensklasse. Den 22. marts åbner den nye udstilling: "Paper Dialogues", som er en internationalt anerkendt udstilling, der bygger på dialog imellem de forskellige kulturer - Kina, Danmark og kanaløen Jersey.

center for papirkunst

I den særlige kerneudstilling kan du opleve spændende lyssætning og de imponerende, meterlange papirklip udført af kunstneren Bit Vejle. I udstillingens forlokale er der samtidig mulighed for at gøre unikke indkøb af designvarer eller besøge den hyggelige café og smage kagerne, der er prydet med papirklip.

> Læs hele historien om Center for Papirkunst 

Skærtorsdag den 18 . april er der også åbning af Skulpturparken Blokhus, hvor du kan være med og overvære når nogle af verdens førende sandskulptører påbegynder arbejdet med at udforme de enorme skulpturer under temaet "Vilde Vikinger". 

skulpturparken blokhus

Du kan følge det spændende skulptørarbejde frem til den 28. april, hvor der vil være officiel åbningsindvielse med spændende program blandt andet med showkampe leveret af nordens mest anerkendte VILDE VIKINGER. Gruppen hedder VIKINGEHIRD og består af 9 kæmper og deres koner og børn.

Galleri Rødhusgården kan du i perioden fra den 6. april - 12. maj  opleve udstillingen ”Lyset som kom” af den anerkendte færøske billedkunstner, Øssur Mohr.

Hos Han Herred Havbåde i Slettestrand åbnes der udstillingen "Kunst ved Kysten" fra torsdag den 18. -22. april, hvor 20 kunsthåndværkere viser forskellige kunstformer. Også Vildmoseporten inviterer til Påskeudstilling den 18. og 19. april, hvor folketingsmedlem Marianne Jelved åbner udstillingen, og hos Galleri Munken er der fernisering den 14. april på Påskeudstilling med norske Birgitte Raen Gilsvik. 

 

> Se oversigt med de 10 største kunstudstillinger og ferniseringer i Påsken 

> Gallerier i Jammerbugten

 

Underholdende kultur

Skal feriedagene have et kulturelt islæt, så er der mulighed for at deltage på en række musikoplevelser i marts og april måned

Påskelørdag den 20. april fejrer Strandhotellet Blokhus og Restaurant Futten 20 års jubilæum med Frokostjazz og holder i den anledning en stor fest, hvor de får besøg af den folkekære skuespiller Jens Jacob Tychsen - også kendt som Hr. Weyse i TV2serien Badehotellet. 

Fredag den 12. april byder Rønnes Hotel i Slettestrand på musik med Lune Carlsen og spændende buffet.
En særlig oplevelse kan du få på det tidligere jernbanehotel - den socialøkonomiske virksomhed Skovsgård Hotelder er vært ved en række koncerter og samtidig tilbyder spisning forud for koncerterne. Her kan du opleve det folkekære orkester Tørfisk den 29. marts og den 13. april inviterer de til FrokostJazz. 

> Læs hele historien om Skovsgård Hotel, der har indgået samarbejde med Meyers Madhus

På listen med musikarrangmenter finder du forskellige genrer. Lige fra Caroline Henderson og Ivan Pedersen til irsk/skotsk folkemusik og amerikanske evergreens.

> Se listen med musikarrangmenter i marts-april 


Lyden af Vesterhavet eller skovens dybe stille ro

I Jammerbugten er det muligt at bo helt tæt på Vesterhavet og vågne op til lyden af havets brusen eller inde midt i en skov med fuglefløjt og skovens dybe stille ro.

I Blokhus-området kan du bo i centrum af badebyen og tæt på stranden på det nye hotel: Strandhotellet Blokhus eller i lejllighed på Blokhus Feriecenter. Ved Grønhøj strand finder du feriecenteret Landal GreenParks Grønhøj Strand eller du kan overnatte tæt på Saltum strand hos Fårup Skovhus

I Slettestrand-Svinkløv området er der mulighed for at bo på et hyggeligt hotel eller et feriecenter beliggende tæt på stranden og Svinkløv Plantage: Rønnes Hotel  eller Feriecenter Slettestrand. Tæt på Limfjorden finder du det historiske middelalderslot Kokkedal Slotshotel.

Du kan også vælge at nyde ferien i et smukt feriehus i klitterne, og her kan du se udvalget hos Jammerbugt Ferie eller Admiral Strand Feriehuse,

 

> Mere inspiration til spændende aktiviteter i påskeferien 

> Konkurrence - vind et weekendophold på Rønnes Hotel i Slettestrand 


Del denne side