Alverdens Casper - lokal øl fra Jammerbugten

Øl og snaps med historie

Torsdag, september 11, 2014

Spændende lokale specialiteter med øl og snaps, hvor flere af egnens originaler omkring Fjerritslev har lagt navn til de nutidige øl- og brændevinsprodukter, er noget af det du støder på i forretningerne og på restaurationerne rundt omkring i Jammerbugten. 
For eksempel den mørke wiener øl "Alverdens Casper - Fjerritslev Classic" - som er et resultat af et samarbejde mellem Fur Bryghus, Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum samt Renes Vin & Grønttorv, hvor den har fået navnet efter en af Han Herreds kendteste originaler.
Han var vagabond og bydreng og tjente til det daglige brød rundt omkring på egnens gårde. Han var altid kendt for en rap replik, der kunne sætte herskaberne på plads.

På samme måde kan du stifte bekendtskab med den lokale snaps "Røde Willy" - opkaldt efter landbetjenten i Fjerritslev, produceret hos Nordisk Brænderi ved Hjortdal.
Her producerer de også flere snapsevarianter, hvor Nordens frugter, bær, urter og andre planter tilfører produkterne den helt særegne smag. Læs mere om Nordisk Brænderi 

 

Del denne side