VisitJammerbugten
Sankt Hans Blokhus

Sankt Hans fest Blokhus

6/19/2020

Blokhus Bål & Bingo - Drive-in Midsommer ved Vesterhavet 

Helt som traditionerne foreskriver danner stranden i Blokhus ramme for Sankt Hans festligheder den 23. juni – men ikke alt er som det plejer! 

Gennem årtier har Sankthansaften på Blokhus Strand været et enormt tilløbsstykke. Her har tusindvis af mennesker traditionelt fejret de lyse aftener med bål, midsommertale og musik.

Denne smukke tradition ønsker arrangørerne: Erhvervsforeningen Destination Blokhus ikke at ændre på. Men på grund af restriktionerne vedrørende Covid-19 har det betydet at foreningen i år har været nødsaget til tænke kreativt.  

Dette udmunder derfor i at programmet indeholder et drive-in arrangement: ”Blokhus Bål og Bingo” – hvor der udover sankthansbål også vil være mulighed for at vinde fede præmier, når der skal spilles bingo over bilradioen. 
 

Blokhus strand

Først til mølle - 150 pladser

Arrangementet er i år flyttet til et lukket eventområde syd for badehusene med plads til op til 150 biler. Pladserne afsættes efter først til mølle-princippet. For at kunne deltage skal man ved indgangen på dagen købe en pladsbillet til 100 kr. - men så er der også bingoplader for op til 5 personer med i prisen.

Grundet de helt særlige Covid-19 retningslinjer er arrangørerne blevet pålagt at lave et afspærret område, hvor der kun er adgang for deltagende biler. Det betyder også, at alle skal blive inde i bilerne under hele arrangementet og der vil derfor ikke være adgang til eventområdet og klitterne bagved i tidsrummet fra kl. 18.30 – 21.30. Desuden vil der være begrænset mulighed for gennemkørsel mellem Blokhus og Rødhus i perioden. 
 
”Trods Covid-19 skal vi selvfølgelig fejre Sankt Hans i Blokhus med maner. Vi håber dog, at folk viser forståelse og overholder de gældende retningslinjer, da det er en særlig tid, hvor ikke alt er som det plejer. Men heldigvis er stranden i Blokhus lang og bred, så der er stadig rig mulighed for at hygge sig i klitterne eller i vandkanten, bare ikke i det 400 meter lange afspærrede område, hvor der kun er adgang for de deltagende biler” udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig for Erhvervsforeningen Destination Blokhus 

 

Sankt hans - bingovært

Velkommen til en kult bingovært

Aftenen starter med bilbingo, hvor der spilles om flotte præmier fra de erhvervsdrivende i Destination Blokhus. Over bilradioen vil den legendariske bingovært Peter Skram lader tallene rulle. Peter er nok Danmarks bedst kendte bingovært med hele 30 års erfaring fra SIFAs Tv-Bingo. Peter er et kendt ansigt og har blandt andet gæstet Natteholdet på TV2. Ved Bingo skal der blinkes og dyttes med lygterne, hvorefter der kommer en af de friske frivillige fra Team Blokhus med præmien.   

sankt hans bål

Sankt hans til vands

For at sikre bedst muligt udsyn for alle deltagende biler, håber arrangørerne på at bålet kan placeres ude på havet.

Derfor er flere af de friske frivillige fra Blokhus i disse dage i fuldt sving med at bygge en flydeponton til formålet. Dog er dette projekt betinget af fralandsvind, da de mange bølger ellers vil kæntre bålet - og den store heks, leveret fra Hune NaturBørnehave, vil ende på havets bund.  Bliver der oprørske hav denne aften flyttes bålet derfor istedet til vandkanten.

Borgmester på dybt vand

Årets båltaler er Borgmester for Jammerbugt Kommune, Mogens Christian Gade (V). Mogens Gade har i den forbindelse indvilliget i at stige ombord på en lokal fiskerbåd, hvorfra årets midsommertale vil blive transmitteret direkte over bilradioen - hvis altså vejret tillader det. 
 
Efter talen tændes bålet - og selvom årets Sankt Hans arrangement er et af de lidt mere utraditionelle af slagsen - så slutter arrangementet med midsommervisen, som det sædvanligvis hører sig til. Derefter opfordres alle biler til at forlade eventområdet og nyde resten af aftenen på egen hånd på stranden eller hos en af Blokhus´ mange hyggelige spisesteder eller beværtninger. 
 

Program:

19.00 Eventarealet åbner for biler. Sidste indkørsel er kl. 19.35.

19.45 Bilbingo over bilradioen med Peter Skram.

20.45 Båltale ved borgmester Mogens Chr. Gade.

21.00 Bålet tændes, og der synges midsommervise.

21.30 Event-området lukker. 

Restauranter og spisesteder i Blokhus
Strandingskroen Blokhus
Overnatning i Blokhus
Overnatning Blokhus i sommerhus
Gateway Blokhus
Gateway Blokhus
Badehusene på Blokhus strand
Badehuse Blokhus strand
Skulpturparken Blokhus
Skulpturparken Blokhus
Museum for Papirkunst
Museum for Papirkunst