Gå til indhold
Sankt Hans Blokhus

Sankt Hans fest Blokhus

3.6.2021
Foto: Visitjammerbugten

Midsommer med Tørfisk på Blokhus Torv
- En anderledes Sankt Hans med vestjysk lune

Helt som traditionerne foreskriver danner stranden i Blokhus ramme for Sankt Hans festligheder den 23. juni – men ikke alt er som det plejer! 

Gennem årtier har Sankthansaften på Blokhus Strand været et enormt tilløbsstykke. Her har tusindvis af mennesker traditionelt fejret de lyse aftener med bål, midsommertale og musik.

Denne smukke tradition ønsker arrangørerne: Erhvervsforeningen Destination Blokhus ikke at ændre på. Men på grund af restriktionerne vedrørende Covid-19 har det betydet at foreningen i år har været nødsaget til tænke kreativt.  

I stedet for helt at aflyse Sankt Hans Aften, flytter Erhvervsforeningen Destination Blokhus arrangementet til Blokhus Torv, hvor der må være 1.000 siddende gæster.
 

Borgmester Mogens Christen Gade

Foto:Presse

Musik og tale

Årets båltaler er Borgmester Mogens Christen Gade, men først vil nordjyske Jens Varmløse sørge for opvarmningen, inden Tørfisk går på scenen.

Jens Varmløse har gennem tiden spillet sammen med nogle af Danmarks største kunstnere, og hans musikalske talent i kombination med et smittende humør er garant for god underholdning, inden Tørfisk med sikkerhed fortsætter den gode stemning med lune fortællinger og sange, som de fleste kender og har svært ved ikke at synge med på.

- De synger, spiller og underholder, så det er en fryd, med typisk vestjysk charme, som vi senest oplevede i 2019 til en af sommerens populære sommerkoncerter på Blokhus Torv, siger Jannie Ratke på vegne af Torvegruppen, der repræsenterer Erhvervsforeningen.

- Vi ved, at de er en stemsikker succes med deres lytteværdige, morsomme og exceptionelle repertoire. Samtidig er Tørfisk dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken sammen med deres helt stærke side, nemlig de karakteristiske vestjyske og forblæste herrestemmer, siger hun.

 

Sankt Hans på Torvet

Foto:Erhvervsforeningen Destination Blokhus

Salg af billetter

På grund af retningslinjer for smitteopsporing skal alle gæster registreres, ligesom man skal fremvise corona-pas.

Derfor er der oprettet online booking til billetterne, som koster 75 kr. + gebyr inklusiv en gratis øl eller sodavand. Den lille fortjeneste går til at dække de mange ekstra udgifter, der er som følge af corona-reglerne.

Alle pladser er nummeret. Køb din billet sammen med dem du gerne vil sidde med. Alle pladser er ved borde og bænke-sæt uden ryglæn. Medbring gerne tæpper og puder.

Kørestolsbruger bedes henvende sig på mobil nummer 41913974 inden billetkøb.

Erhvervsforeningen håber på forståelse for årets anderledes Sankthans og, at der er opbakning til arrangementet, som med sin udformning sikrer, at man passer godt på hinanden.

- Og så glæder vi os rigtig meget til, at vi til næste år igen kan invitere alle, som har lyst, til at komme på Blokhus Strand og fejre sankthans, siger Jannie Ratke.

Pladsen bliver indhegnet, så det der er ikke muligt at se noget uden for, og hvis man ikke får billet, opfordres man til i stedet at tilbringe aftenen på en af byens mange lækre spisesteder eller beværtninger, som til sæsonen 2021 har ekstra mange siddepladser.

Program:

18.00  Dørene åbner
19.00  Opvarmning ved Jens Warmløse
20.30  Tørfisk
21.00  Båltale ved borgmester Mogens Chr. Gade, hvorefter det alternative “bål” tændes
21.15  Tørfisk
22.00  Tak for i aften

Billetter købes på: https://www.ticketmaster.dk/event/500605 eller søg efter Tørfisk Blokhus på Ticketmaster.dk

smørebrød - mad
Restauranter og spisesteder i Blokhus
Overnatning Blokhus i sommerhus
Overnatning i Blokhus
Gateway Blokhus
Gateway Blokhus
Badehuse Blokhus Strand
Badehusene på Blokhus Strand
Skulpturparken Blokhus
Skulpturparken Blokhus
Museum for Papirkunst
Museum for Papirkunst

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2023
Danish