Lifeboard Blokhus strand

Nyt redningsudstyr til Jammerbugten

26.6.2020
Foto: Weconsider

Jammerbugt Kommune har indgået et samarbejde om test af et nyt redningsudstyr på Blokhus Strand. Formålet er at øge bade- og vandsikkerhed, hvor mennesker og vand mødes. 

LifeBoard™ er et nyt redningsudstyr, der er special designet til kystlivredning. Sammenlignet med de klassiske redningskranse, er LifeBoard™ surfboardlignende design lettere for badegæster at anvende. Oftest er civile badegæster tættest på badeulykker, og med et LifeBoard™ er det muligt at nå frem til den nødstedte dobbelt så hurtigt, som hvis man brugte den klassiske redningskrans. Blokhus Strand er udvalgt som teststrand, og tager som en af de første danske strande LifeBoard™ i brug til sommer. 

Blokhus Strand

Foto:Poul Nymark Fotos

Jammerbugt Kommune er Danmarks første Vandsikker Kommune og arbejder allerede på at skabe fokus på vandsikkerhed. Kommunens mål er blandt andet, at sikre de bedst mulige vand- og badeforhold for borgere, gæster og turister, så de får en god oplevelse på stranden. Hertil skal LifeBoard™ være med til at skabe fokus på en helt ny redningskultur på kysten, hvor badegæster som civile reddere kan være med til at standse ulykker i tide. 
 
Jammerbugt Kommune tester dette nye initiativ til vandsikkerhed på Blokhus Strand denne sommer. LifeBoard™ vil derfor testes som et nyt offentligt redningsudstyr på stranden. Formålet er at skabe øget tryghed og sikkerhed for strand- og badegæster. TrygFondens Kystlivredning og deres livreddere er ikke en del af denne test.

Lifeboard™ vil være at finde på Blokhus Strand fra d. 26. juni til 19. august 2020. 

 

Lifeboard Blokhus strand

Foto:Weconsider

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2023
Danish