Blokhus Wind Festival

International Wind Festival på Blokhus Strand

27.5.2022
Foto: VisitJammerbugten

Igen i år danner pinsen rammen for et luftrum spækket af hele farvepaletten. Her vil drageentusiaster fra Tyskland, Sverige, Norge, Belgien og Danmark mødes og give deres drager luft under vingerne til Blokhus-Wind Festival

Det er traditionen tro stranden mellem Blokhus og Løkken, som lægger luftrum til en helt ekstraordinær weekend, hvor stranden bliver fyldt med internationale drageeksperter, vindentusiaster, børn og voksne, som har én ting til fælles: Den helt særlige følelse, som opstår, når de følger og kontrollerer en farvestrålende drage, der danser ballet mod den blå himmel. Det sker lørdag og søndag den 4.-5. juni 2022 i Pinsen - begge dage fra klokken 10-17.

”Det bliver en fotogen oplevelse, hvor publikum kan forvente noget helt særligt, som kun kan opleves ved at være til stede,” fortæller Jette Haugaard Grønhøj, eventkoordinator ved VisitJammerbugten.

“De tidligere år har der både været bamser, drager, fantasidyr, ja bare sjove figurer at studere. Figurdragerne er 1-linede drager og ofte hjemmesyede. Blandt dragefolket bytter man gerne internt med hinanden for at få nye drager at flyve med,” fortsætter hun.

De flerlinede drager afholder Nordic Kite Meeting (NKM) i Pinsen på Blokhus Strand. Det er næsten 20 år siden, de havde deres første NKM på Blokhus Strand. Her flyver man med både 2-, 3- og 4-linede drager.

“Det er utrolig fascinerende at se de dygtige drageflyvere, når de under ekstrem kontrol kan styre disse drager helt ned til mindste detalje. Det skal bare opleves,” fortæller Jette Haugaard Grønhøj.

I år kan man faktisk vinde et lynkursus i af flyve med sådan en drage, hvor man efterfølgende også får sin egen drage med hjem.

Festivalen byder desuden på en række spændende vindaktiviteter. Du kan blandt andet opleve fri flyvning, hvor gæsterne har mulighed for at flyve med egen drage på festivalområdet. Der er også mulighed at få gode råd til køb af drager ved Kite Corner Løkken, som også er på stranden.

PG Nord Paraglideklubben Nordjylland møder også op på Blokhus Strand, hvor de har deres power paraglider eller motordrevne paraglider med. De viser og fortæller hvordan man kan lære at paraglide og hvad der skal til for at komme i gang. Måske kan du selv prøve dig af med en skærm på landjorden.

Faldskærmsklubben stiller op for 6. gang til Blokhus Wind Festival, hvor de dygtige springere deler ud af deres erfaringer med at springe. De laver både solospring og tandemspring, så hvis man er frisk, kan man købe sig til et spring på dagen.

For børn

Det er ikke kun de voksne, som kan få lov at springe. Ligesom de foregående år vil der igen være populære aktiviteter som faldskærmsudspring for bamser og efterfølgende karameludkast fra dragefærge. Dette kommer til at foregå hver time hele søndagen.

Lørdag bliver der anderæs for de mindste kl. 15. Mød op ved Fiskernes Hus i Blokhus og bliv skrevet ind 1 time før ræset - kl. 14.

Der er gratis adgang, og det vil være muligt for publikum selv at deltage ved at medbringe egen drage.

Arrangementet er vejrafhængigt, men følg med på Facebooksiden Blokhus Wind Festival, hvis der skulle blive ændringer til programmet.

Blokhus Wind Festival
Foto: VisitJammerbugten
Blokhus Wind Festival
Foto: VisitJammerbugten

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2024
Danish