Gå til indhold
Blokhus Påskefestival 2022 - Lakserytteren

Blokhus Påskefestival 2022

31.3.2022
Foto: Erhvervsforeningen Destination Blokhus

Erhvervsforeningen Destination Blokhus har i lang tid ruget på en kurv fuld af æg-stravagante påskeaktiviteter- og nu er programmet endelig klar til at gå på vingerne.

Blokhus Påskefestival 2022 - Æg-stremt meget påskesjov

”Det bliver den vildeste påskefestival nogensinde i Destination Blokhus. Coronaen har vi lagt bag os og vi er så klar til at give den fuld gas med over 100 forskellige programpunkter, og ikke mindst en vaske (æg)te verdensrekord. Der er garanti for, at det ikke bliver kedeligt at holde påskeferie i Blokhus” fortæller Jannie Ratke, Eventansvarlig for Erhvervsforeningen.

Læs det store program her.

Stor, større Blokhus

”Mit navn det står med streger, men på et større brev end det plejer, for i Blokhus vi rekorden slår, det største gækkebrev i mange år.”

I påsken kan du I Blokhus hjælpe med at slå en vaskeægte verdensrekord. Den kendte YouTuber Lakserytteren, inviterer indenfor til en kæmpe gækkebrevs-workshop i teltet på Blokhus Torv 9. og 10 april, hvor der skal klippes tusindvis af gækkebreve for at slå rekorden. De mange gækkebreve samles derefter til et kæmpe værk på over 144m2, som offentliggøres skærtorsdag med stor åbningsevent. Udover taler, vil der til åbningen være musik, dans og så skal der tages et fællesbillede med drone. Kom og hjælp med at skrive Blokhus med papir.

I Hune ruges der også på en stor nyskabelse. Som en ny tradition opstilles der hvert år et nyt dekorativt Blokhus-æg, efter motiv af papirkunstner Bit Vejle. Ægget er 2,5 meter højt og symboliserer en ny begyndelse og kan ses ved rundkørslen i Hune hele påsken.

Jagtsæson 2022

Igen i år er der mulighed for at tage på ”Den store påskeægsjagt”, hvor 100 nummererede pastel-æg er gemt ude i naturen. Er man så heldig at finde et af æggene, kan det indløses til en præmie hos Ny Form i Blokhus. En (æg)te påskeklassiker for hele familien. Derudover byder programmet i år også på ”Søren Sømands QR-Adventure”. Søren Sømand har fundet et 140 år gammelt skattekort med nogle mystiske tegn, som viser, at hans gamle oldefar gemte en skat i byen. For at løse gåderne skal man bruge en mobil med en QR læser og google Maps. Så find mobilen frem og tag med på en ægte skattejagt. Der er også tænkt på familiens yngste, skærtorsdag kan de 2-5-årige tage på jagt efter de bortløbne påskelam på Blokhus Torv. I redningsstationen er der Escape Game til de mest snarrådige i familien, og er man vild med at løse opgaver på mobilen, afholdes der SnapChat-løb tirsdag 12. april.

Sjov i Påskelandet

Men indholdet i Blokhus store påskeæg slutter ikke her. Der er en hel kavalkade af sk(æg)ge oplevelser i vente. Et af årets nye sjove påhit, er ”Jagten på den gyldne ballon”. I en ballonarena med tusindvis af balloner skal man finde ballonen med det gyldne mærke. Den der først finder ballonen i hver dyst, vinder en præmie. Det bliver også både sjovt og imponerende, når Cirkus Trapez inviterer indenfor til familiecirkus i verdensklasse. Oplev et skørt hundeshow og se dygtige jonglører, fascinerende trylletricks, ægte akrobater og meget mere i manegen, når den kendte cirkusfamilie Enoch kommer til Blokhus i hele tre dage i påsken. Det populære Anderæs er naturligvis også at finde i programmet, og foretrækker man levende dyr, så indeholder programmet alt fra Apacher, kyllinger til påskelam.

Til dem med en sød tand, er der kage-workshop med Sara Græsborg, kendt fra ”Den Store Bagedyst, tirsdag 12. april. Her kan man dekorere sin egne kager i teltet på Torvet. Er man yderligere lækkersulten, så finder det officielle Blokhus Mesterskab i Flødebollespisning sted skærtorsdag, hvor både børn og voksne kan kæmpe om at spise flest flødeboller. Mums siger vi bare.

Ida Holmsgaard fra MGP bandet Jaaiil, vil sammen med sine musikalske venner Lucas Larsen på guitar og Johannes Bundgaard på trommer underholde hele to gange. Først i forbindelse med åbnings-eventen af ”verdens største gækkebrev” skærtorsdag og senere samme dag, afholder de minikoncert på Torvet. Og til alle med rytme i kroppen så er der både mulighed for at kaste sig ud i en sjov og gratis Tik-Tok danseworkshop i teltet eller at prøve den nye rytmiske dans, Kizomba.

Søndag 16. april er en ganske særlig dag. I forbindelse med Dronning Margrethes fødselsdag affyres Blokhus Kanonen klokken 11 og om aftenen er der en unik mulighed for fuldmånebadning med badeklubben Søstjernerne.

Blokhus naturligvis

Der vil hele igen være rig mulighed for at udforske krop og sind. De sprudlende biologer Karen og Christoffer fra Badass Biology vil langfredag tage gæsterne med ind i naturens spændende og finurlige univers, når de inviterer på skovtur. På stranden er der ravjagt flere aftener, og de seje guider fra Nordsøens Ocenarium, tager gæsterne med under overfladen. Hjælp med at med at dissekere og undersøge havets skabninger, eller hvad med at tage på strand-skattejagt? 

Når mørket falder på onsdag 13. april, inviteres på lanternevandring til fordel for børn i Ukraine. Aktiviteten starter på Blokhus Torv, hvor gruppen starter med at lave deres egne lanterner. På turen nydes varm kakao, og der fortælles historier i lanternernes skær. 

Til de ekstra aktive er der rig mulighed for at udfolde sig. De morgenfriske kan starte dagen med en opfriskende dukkert i det brusende Vesterhav efterfulgt af en tur i saunaen på stranden. Sus afsted på en guidet MTB tur, eller tag på løbetur med den lokale løbeklub eller til Trailløbet Forest 2 The Bay 2. påskedag. I skoven handler det om taktik og hurtighed, når det afvikles lasergame, og på stranden kan man hjælpe med at holde naturen ren, når der palmesøndag afholdes Plogg’n’walk fra Blokhus til Løkken. Til dem, der foretrækker lidt ekstra hestekræfter, vil der skærtorsdag være mulighed for at prøve en ægte speedway crosser, eller hvad med at cruise afsted på en af de sjove segways lørdag 16. april på Blokhus 
Torv.

Bliver du forpustet bare af at læse ovenstående, så fortvivl ikke. Der er naturligvis også aktiviteter for dem, der gerne vil nyde de smukke omgivelser, eller blot stemningen. Tag f.eks. på påskevandring med Fodslaw, eller bliv klogere på lokalhistorie, når den sprudlende guide Birgit tager gæsterne med tilbage i Blokhus´ historie. Det meget populære påskemarked med lokale råvarer og kunst er naturligvis også at finde i årets store påskeprogram. Så der er bestemt ingen grund til at kede sig i Blokhus, slutter Eventansvarlig i Erhvervsforeningen Destination Blokhus, Jannie Ratke.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2022
Danish