Nordeuropas største akvarium - 6500 fisk og havdyr

Nordsøen Oceanarium

Nordeuropas største akvarium - 6500 fisk og havdyr

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals

Nordsøen Oceanarium er et besøg værd i al slags vejr

Nordsøen Oceanarium er en af de største attraktioner i Nordjylland og tilbyder sjove og lærerige aktiviteter for alle aldre, året rundt.
Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 5000 m2 udendørs, 75 akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Oceanariet med de 4,5 mio liter havvand og tusinder af fisk og andre havdyr er en oplevelse i sig selv. Her oplever man også fodringen, hvor dykkeren hopper i vandet og guider gæsterne rundt i det gigantiske akvarium. 

Nordsøen ocenarium

Leg og læring ude og inde

Der er flere sjove og lærerige oplevelser, både ude og indendørs. I udendørsområdet finder du to unikke og udfordrende legepladser, bl.a Danmarks største hval-legeområde, hvor man kan klatre, rutsje og svæve. Man kan fange krabber med de bare hænder, gå på jagt efter havets guld- rav. Gæsterne kan komme ud på det gyngende hav på ”Ship o´Hoy” og kravle helt op i fyrtårnet. 

 

Nordsøens Jægere – ny udstilling i 2019!

Udstillingen tager gæsterne med på en rejse gennem Nordsøens fødekæde, hvor de møder alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr. Spændende aktiviteter

Den nye udstilling som blandt meget andet indeholder 3 helt nye akvarier, som står klar d. 8. juni 2019. Her kan gæsterne opleve goplernes skønhed folde sig ud og forstå deres særlige plads i fødekæden. Man kan også opleve stimefiskenes forunderlige dans og de store rovfisk. Den unikke udformning af de store akvarier, bygget igennem 2 etager, giver en helt særlig sanseoplevelse.

Nordsøen oceanarium

100 m2 interaktiv skærm

En del af ”Nordsøens Jægere” er BIG OCEAN WINDOW, Danmarks største interaktive skærm, åbnede i 2018. Gæsterne kommer med på en undervandsrejse, ser kæmpestore hvaler, farlige hajer eller gigantiske fiskestimer udfolde sig lige foran næsetippen.

nordsøen oceanarium

Masser af viden om havets kæmper

 ”Hvalforskerhytten” giver et indblik i hvalforskerens spændende verden. Her beskrives hvordan der arbejdes med de dyr, som for det meste er skjult for os, og man får indblik i hvilket udstyr forskerne bruger for at lokalisere og lære mere om havets kæmper. Gæsterne kan se skeletter fra flere hvalarter, bl.a det kæmpe store skelet af finhvalen fra Blokhus.( Fra påske 13. april til og med 2. juni 2019 og igen fra 7. september til den 27. oktober 2019 kan skelettet opleves i Blokhus).

Den strandede hval fra Blokhus 

 

Kom helt tæt på de legesyge sæler

Danmarks største rovdyr, gråsælen og dens mindre slægtning, den spættede sæl møder man på klods hold i det store udendørs anlæg.

I den 12 meter lange undervandstunnel kan man følge de nysgerrige sælers elegante og hurtige bevægelser under vandet og charmeres af deres nuttede udseende. Sommeren 2018 åbnede en helt ny sæludstilling som også er en del af fødekædefortællingen i Nordsøens Jægere.  Udenfor er man med på første parket når de bliver fodret 2 gange dagligt. Gæsterne kan også se dem ligge på stranden i anlægget og slikke sol.

nordsøen oceanarium

 

 

Smag på Nordsøen og få et minde med hjem

På akvariets spisesteder serveres velsmagende enkle fiskeretter, varieret af årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og naturligt!  Nordsøen Oceanarium vil holde den røde tråd igennem hele udstillingen, og dermed også på spisestederne. Man kan naturligvis også medbringe din egen madpakke og nyde den i de overdækkede udendørs spiseområder. Nordsøens butik ”Pakhuset” indeholder et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet. 

 

Del denne side

Aktivitetsoversigt 2019

Forårstema
9.februar – 7. juni         
Temaet dette forår er Nordsøens Kæmper. Her sætter vi fokus på de hvaler og hajer der lever i vores farvande gæsterne bliver meget klogere på de majestætiske kæmper.

Vinterferie: Mysteriet om vågehvalen
10. feb. – 25. feb.             
I vinterferien byder vi gæsterne indenfor i Hvalforskerhytten, hvor ilden knitrer i brændeovnen og der vil være varm kaffe på kanden Som vaskeægte detektiver kan gæsterne være med til at udforske ”Mysteriet om vågehvalen”. Ved ”Big Ocean Window”, Skandinaviens største interaktive LED-skærm, oplever man nogle af de store havdyr i naturlig størrelse. I biografen bliver bogen ”Anna og Kaskelotte” læst højt af forfatter Lasse Rosendahl. Bogen belyser nogle af de forskelle og ligheder vi mennesker har med hvalerne – og vi har faktisk mere til fælles end man lige tror! De yngste besøgende kan møde vores børneguider der formidler masser af viden om hav og fisk, i børnehøjde.

Påske: Hajernes sanser
13. – 22. april                    
”Hajernes sanser” er overskriften på påskeferiens spændende tema. Og det er blandt andet hajernes meget specielle sanser der gør dem så spændende! Vidste du at den største haj i Nordsøen kan blive 11 meter lang? Gæsterne kan opleve hvordan de bruger sanserne når dykkeren fodrer hajerne i Oceanariet og røre ved rigtige hajer. Der er masser af spændende aktiviteter for store og små.

7. april                                         
Den nationale sildelagskonkurrence ”Årets Sild” på Nordsøen Oceanarium. Her dyster prominente frokostrestauranter om at lave den bedste lage til en gammeldags modnet sild. Et af kriterierne er at den også skal harmonere med ”årets bjesk” som bliver kåret til Hirtshals Fiskefestival.  Sidste år vandt Mortens Kro fra Aalborg, og de bliver med garanti udfordret af andre dygtige restauratører fra hele landet. Mere info på www.hirtshalsfiskefestival.dk

Forårets småferier: De mindste af de største
17. – 19., 30. maj – 2.juni 
I bededags– og Kr. Himmelfartsferien bliver fokus på de mindste af de største i fødekæden, nemlig sorthajen og marsvinet. Sorthajen er Europas mindste hajart, som bliver maks. 60 cm lang. Den har karakteristiske grønne øjne og den har grønne lysorganer på kroppen, og lever på dybt vand. Marsvinet er den mindste hval i de hjemlige farvande, og den er også ret almindelig i Nordsøen. En af dagene vil vores biolog og formidler skære et marsvin op, så gæsterne kan blive endnu klogere på det fascinerende dyr.

Primo juni                                            
Nordsøens Jægere – 2. del af ny udstilling åbner i juni!
Den nye store udstilling tager gæsten med på et eventyr igennem Nordsøens fødekæde, hvor man møder alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr i havet. Gæsterne kommer helt ned i dybet med BIG OCEAN WINDOW, Skandinaviens største interaktive skærm.  Her vil gæsten se kæmpestore hvaler, farlige hajer og gigantiske fiskestimer udfolde sig lige foran næsetippen. De 3 nye, helt unikt udformede akvarier med blandt andet gopler og de nye spændende udstillinger tager gæsten med på en rejse gennem fødekæden.

23. – 25. maj 
Naturmødet er et årligt nationalt folkemøde om og i naturen. Gennem tre dage omdannes den nordjyske by Hirtshals til epicenter for dansk naturdebat og naturoplevelser. Her har Nordsøen Oceanarium selvfølgelig en stor rolle.

Ultimo juni – primo juli  
Ny sælunge! Vores spættede sæl, Maria er drægtig, og vi forventer hun får en unge omkring månedsskiftet juni-juli

8.juni – 28..aug
Højsæson: 
Sommer på Nordsøen!
Der syder af aktiviteter fra morgen til aften på Nordeuropas største akvarium bl.a:

  • Krabbekysten åben hver dag (kan være lukket ved dårligt vejr)
  • Ocean View åbent hver dag
  • Ship o´Hoy – kom ud i blæsevejr på en fiskekutter.
  • Fiskeauktionsture (19/07 og 2/8, i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival) billetterne købes på Oceanarium.dk/koeb-billet
  • Hvalforskerhytten syder af aktivitet
  • Se det enorme skelet af finhvalen fra Blokhus (fra medio juli)
  • 2 x Oceanariefodring (kl. 11 og 15)
  • 2 x Sælfodring (kl. 12 og 16) 

1. - 3. august 
Hirtshals Fiskefestival     Hirtshals Fiskefestival afholdes 1.-3. august 2019 – og kan igen byde på fisketorv, smagsprøver, fiskebuffet, fiskeauktion og meget mere. Aktiviteterne foregår i Hirtshals by. Læs mere på www.hirtshalsfiskefestival.dk

Efterårstema:
Plastik i havene- hvad kan du gøre?
30. sept. – 15.dec.           
Plastikforureningen i verdenshavene udgør en trussel mod sundheden og miljøet. I efteråret sætter vi spot på problemet og mulige løsninger. Du kan blandt andet komme med på plastikjagt, hvor man ser hvor meget plastik der gemmer sig under sandet. Man kan også under makrellens indre og undersøge maveindholdet for mikroplastik. Der vil også være fokus på hvilke lokale og nationale tiltag der er igangsat og hvad man selv kan gøre.

November-december:     
Hver åbningsweekend er der særlige aktiviteter med fokus på hygge. Du kan møde børneguider der tager sig ekstra meget af de yngste besøgende. Bl.a er der klippe-og klistre dag d.30. november, hvor gæsterne er med til at pynte vores juletræ. 

24. december                 
Nordsøen Oceanarium holder åbent kl. 10-13 med gudstjeneste og musik foran oceanariet, julemand og hygge.