Nordeuropas største akvarium - 6500 fisk og havdyr

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals

Nordsøen Oceanarium er et besøg værd i al slags vejr

Nordsøen Oceanarium har eksisteret siden 1984. Der er sket en masse forandringer i de mange år, men fokus har og er livet i Nordsøen. I dag er Nordsøen Oceanarium en af de største attraktioner i Nordjylland og tilbyder sjove og lærerige aktiviteter året rundt.
Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 5000 m2 udendørs, 75 akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Oceanariet med de 4,5 mio liter havvand og tusinder af fisk og andre havdyr er en oplevelse i sig selv. Her oplever man også fodringen, hvor dykkeren hopper i vandet og guider gæsterne rundt i det gigantiske akvarium. 

Nordsøen ocenarium

Leg og læring ude og inde

Vi har flere sjove og lærerige oplevelser, både ude og indendørs. I udendørsområdet finder du to unikke og udfordrende legepladser, bl.a Danmarks største hval-legeområde, hvor man kan klatre, rutsje og svæve. Man kan fange krabber med de bare hænder, gå på jagt efter havets guld- rav. Kom ud på et gyngende hav på ”Ship o´Hoy” og kravl helt op i fyrtårnet. 

 

Nordsøens Jægere – ny udstilling!

Hvad er meningen med en gople?

Tag på eventyr igennem Nordsøens fødekæde, hvor du møder alt lige fra den mindste plankton til de største rovdyr. Du vil i de nye akvarier bl.a opleve goplernes skønhed folde sig ud og forstå deres særlige plads i fødekæden. Den unikke udformning af de nye store akvarier, bygget igennem 2 etager, giver en helt særlig sanseoplevelse.

Nordsøen ocenarium

100 m2 interaktiv skærm

En del af ”Nordsøens Jægere” er BIG OCEAN WINDOW, Danmarks største interaktive skærm. Gæsterne kommer med på en undervandsrejse, ser kæmpestore hvaler, farlige hajer eller gigantiske fiskestimer udfolde sig lige foran næsetippen. Gæsterne har indflydelse på hvad der sker.

 

Masser af viden om havets kæmper

 ”Hvalforskerhytten” giver et indblik i hvalforskerens spændende verden. Her beskrives hvordan der arbejdes med de dyr, som for det meste er skjult for os, og man får indblik i hvilket udstyr forskerne bruger for at lokalisere og lære mere om havets kæmper. Gæsterne kan se skeletter fra flere hvalarter, bl.a det kæmpe store skelet af finhvalen fra Blokhus.(i uge 12-26 2018 kan det ses i Blokhus).

Den strandede hval fra Blokhus

 

Kom helt tæt på de legesyge sæler

Danmarks største rovdyr, gråsælen og dens mindre slægtning, den spættede sæl møder man på klods hold i det store udendørs anlæg.

Nordsøen ocenarium

I den 12 meter lange undervandstunnel kan man følge de nysgerrige sælers elegante og hurtige bevægelser under vandet og charmeres af deres nuttede udseende. Udenfor er man med på første parket når de bliver fodret 2 gange dagligt. Gæsterne kan også se dem ligge på stranden i anlægget og slikke sol.

 

Smag på Nordsøen og få et minde med hjem

På vores spisesteder serveres velsmagende enkle fiskeretter, varieret af årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og naturligt!  Nordsøen Oceanarium vil holde den røde tråd igennem hele udstillingen, og dermed også på spisestederne. Man kan naturligvis også medbringe din egen madpakke og nyde den i de overdækkede udendørs spiseområder. Nordsøens butik ”Pakhuset” indeholder et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet. 

 

 

Del denne side

Aktivitetsoversigt 2018

Udvalgte weekender i januar og februar: børneguiderne laver formidling og hygge i børnehøjde

Vinterferie:

9. februar

Officiel åbning af ny åleudstilling som derefter er åbent indtil sommerferien.

9. feb. – 25. feb.             

Mysteriet om ålen – temaet i vinterferien kommer ind på sjove og mystiske fakta omkring dette fascinerende dyr. Vidste du at glasål kan ”kravle” op af en lodret væg? Der vil være en masse spændende aktiviteter i uge 7-8.

Påske og småferier i foråret:

24. marts – 22.juni           

”Plastic Fantastic?” I påsken og småferierne i foråret har vi sammen med organisationen ”Plastic change” et tema som optager rigtig mange- nemlig plasticforurening i havene. Se plasticpartikler i fisk og en fotoudstilling, kom med til strandrensning mm.

8. april                               

Den nationale sildelagskonkurrence ”Årets Sild” på Nordsøen Oceanarium. Her dyster prominente frokostrestauranter om at lave den bedste lag til en gl.dags modnet sild, som også skal harmonere med ”årets bjesk” som bliver kåret til Hirtshals Fiskefestival.  Sidste års vinder Kähler Spisesalon fra Aarhus er regerende mestre, og de bliver med garanti udfordret af andre dygtige restauratører fra hele landet. Mere info på www.hirtshalsfiskefestival.dk

Ultimo juni                        

Nordsøens Jægere – ny udstilling åbner til sommer!

Hvad er meningen med en gople?

Den nye store udstilling tager gæsten med på et eventyr igennem Nordsøens fødekæde, hvor man møder alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr i havet. Man kan i de nye akvarier bl.a opleve goplernes skønhed folde sig ud og forstå deres særlige plads i fødekæden. Den unikke udformning af de nye store akvarier, bygget igennem 2 etager, giver en helt særlig sanseoplevelse.

100 m2 interaktiv skærm

Kom helt ned i dybet med BIG OCEAN WINDOW, Danmarks største interaktive skærm.  Her vil gæsten se kæmpestore hvaler, farlige hajer og gigantiske fiskestimer udfolde sig lige foran næsetippen. Gæsten har indflydelse på hvad der sker på skærmen. 

25. – 27. maj                     

Naturmødet er et årligt nationalt folkemøde om og i naturen. Gennemtre dage omdannes den nordjyske by Hirtshals til epicenter for dansk naturdebat og naturoplevelser. Her har Nordsøen Oceanarium selvfølgelig en stor rolle.

Ultimo juni – primo juli   

Ny sælunge! Vores spættede sæl, Maria er drægtig, og vi forventer hun får en unge omkring månedsskiftet juni-juli

23. juni – 19. august - højsæson:                        

Sommer på Nordsøen!

Der syder af aktiviteter fra morgen til aften på Nordeuropas største akvarium bl.a:

  • Krabbekysten åben hver dag (kan være lukket ved dårligt vejr)
  • Ocean View åbent hver dag
  • Ship o´Hoy – kom ud i blæsevejr på en fiskekutter.
  • Fiskeauktionsture (20 og 3/8, i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival)
  • Hvalforskerhytten syder af aktivitet
  • Se det enorme skelet af finhvalen fra Blokhus (fra d.11. juli)
  • 2 x Oceanariefodring (kl. 11 og 15)
  • 2 x Sælfodring (kl. 12 og 16)
  • Fisk – stor udstilling om fisk og sundhed

2. - 4. august

Hirtshals Fiskefestival    

Hirtshals Fiskefestival afholdes 2.-4. august 2017 – og kan igen byde på fisketorv, smagsprøver, fiskebuffet, fiskeauktion og meget mere.. Aktiviteterne foregår i Hirtshals by. Læs mere på www.hirtshalsfiskefestival.dk


Fiskens Dag:                   

Lørdag den 15. september

er det Fiskens Dag, som er fiskeproducenternes egen højtidsdag, hvor hele familien er inviteret til sjove og lærerige oplevelser med fisk som mad i fokus.

 

Fra primo oktober:

Sælsomme oplevelser. Hele efteråret sættes fokus på Danmarks største rovdyr – sælen. I sælariet på Nordsøen Oceanarium er der de 2 arter som findes i Nordsøen, den spættede sæl og gråsælen.

 

November-december:   

Hver åbningsweekend er der særlige aktiviteter med fokus på hygge. Bl.a er der klip-og klistre dag d.1. december

 

24. december                   

Nordsøen Oceanarium holder åbent kl. 10-13 med gudstjeneste og musik foran oceanariet, julemand og hygge.