12. - 14. juli 2019

Nordjyllands største Ringriderfestival i Slettestrand

Oplev flot natur, lokal stemning, musik, god mad og spændende oplevelser, når Hjortdal Ungdoms- & Idrætsforening omdanner Slettestrand til en festplads i 3 dage.

Der har været en lang tradition for at afholde Sommerfest og Ringriderfestival i Slettestrand. 2. weekend i juli er Slettestrand altid omdannet til sommerfest, og denne gang er datoen den 12. - 14. juli.

Sommerfest i slettestrand

Hvert år er der et fantastisk engagement til den årlige begivenhed, og derfor kunne Sommerfesten også fejre 50-års jubilæum sidste år. Den store interesse kommer fra både lokale og turister, som ofte planlægger deres ferie efter denne weekend. Som en stor del af sommerfesten er den årlige Ringriderfestival, som er Nordjyllands største. Den afvikles om søndagen.

"Det er helt klart en turistfest. Vi gør meget ud af at det skal være en fest for gæsterne i området. Mange af gæsterne planlægger deres ferie efter, at der er ringridning. Både for at deltage eller at kigge på. Enten låner de en hest på stedet eller planlægger at tage deres egen med, siger Rolf Christensen. Når der har været flest, så har der været 100 deltagende ryttere, men normalen er omkring 60-80 ekvipager". 

ring

"De mange heste samlet på et sted og optoget igennem Hjortdal og Slettestrand med Brovst Pigegarde i spidsen er både rigtig flot og festligt, og er noget gæsterne rigtig gerne vil være med til. Samtidig er det let at være tilskuer til ringridningen. Du kan opleve det hele tæt på, og det kræver ingen forhåndsviden at spille med i, hvem der vinder. Der er gode præmier både til tilskuere og rytter-ekvipager. Det er spændende, og alle har lige gode chancer for at vinde", fortæller Rolf.  "Gæsterne sætter pris på den gode tradition, vi har omkring sommerfesten. Det er samtidig omgivet af meget flot natur og det, at den flade mark omdannes til en festplads i 3 dage, hvor der er lokal stemning, musik, god mad og spændende oplevelser, som du kan tage del i. Det har en rigtig god appel til gæsterne".

Selve ringridningen afluttes altid med en lokal ringriderfest. Festen er for alle, og den samler altid mange gæster i teltet.

Sommerfest i slettestrand  

Banko, bordfodbold og hoppeborge

Weekendens program byder også på andre gode oplevelser.

Fredag aften d. 12. juli er der banko i teltet, hvor der er gode præmier på spil. 

Lørdagens program er spækket med sjove aktiviteter for børn og voksne. Sommerfesten får f.eks. besøg af Limfjordsmuseet, der er til stede med dyr fra hav og fjord. Du kan også aktivere børnene til børne-MTB-løb. Læs mere om tilmelding og yderligere info i programmet.

Derudover kan du som noget helt nyt opleve Han Herred mesterskabet i human bordfodbold. Her er du garanteret et stort smil på læben, når mænd og kvinder kæmper side om side for at kunne løfte trofæet over hovedet og kalde sig mestre i human bordfodbold. Tilmelding sker ved Rolf Christensen. Detaljer findes i programmet.

Lørdag afsluttes med festlige manér med musik leveret af Beers for Tears.

Der er gratis hoppeborge og kæmpe sandkasse til alle børn fredag, lørdag og søndag.

Lørdag og søndag står aftenens menu på henholdsvis langtidsstegt okse og helstegt pattegris med lækkert tilbehør. Der kan købes billetter til spisning ved Hjortdal Købmand.

 

Yderligere detaljer findes i Program for Sommerfesten i Slettestrand


 

 

> Læs mere om Ferie i Jammerbugten

> Få flere nyheder fra Jammerbugten - Tilmeld nyhedsbrev

 

Del denne side