Natur, kystkultur og gode smagsoplevelser går hånd i hånd

Vinterferie for 2

Natur, kystkultur og gode smagsoplevelser går hånd i hånd

Natur, kystkultur og gode smagsoplevelser går hånd i hånd

januar 22, 2019

Natur, kystkultur og lækre smagsoplevelser er helt centrale elementer, når ferieturen går til Jammerbugten, og du skal have en mindeværdig ferie. 

Oplev suset fra Vesterhavet, lyset og de flotte solnedgange fra klitterne på en af Danmarks flotteste badestrande i Blokhus eller oplev vidderne og de fantastiske udsigter i den helt enestående natur i og omkring Svinkløv - Fosdalen.  

> Læs også: Svinkløv og Fosdalen er optaget i Danmarks Naturkanon

At opleve Jammerbugtens natur kan være en stor oplevelse, og i vinterferien er der gode muligheder for at se den - enten på egen hånd, på de guidede ture eller måske istedet igennem spændende smagsoplevelser. Flere steder i området kan du opleve, hvordan naturen hentes ind i fødevareoplevelserne, og bliver omsat til unikke smagsoplevelser.

Du kan også fornemme og opleve, hvordan historien fra livet i naturen og ved kysten igennem tiden har sat sine spor i byerne og området langs kysten, og hvordan du stadig kan opleve kystkulturen på helt tæt hold den dag idag.

 

Forfriskende morgenbadning og saunagus

En god start på vinterferien kan være at mærke naturens kræfter i kroppen sammen med de lokale fra vinterbader-netværket ”Søstjernerne”. Her kan du opleve, hvordan en frisk dukkert i bølgen blå på Blokhus Strand kan forløse kroppens endorfiner og få dig til at sitre af ny energi. Morgenbadning med Søstjernerne er hver dag kl. 8.00 nedenfor sømærket på Blokhus Strand og er gratis.

vinterbadere

Efterfølgende er der mulighed for at tilkøbe ekstra forkælelse i form af en Saunagus med havblik i Saunahytten (16.,17. og 20. februar), hvor gus-mesteren sørger for udrensning, fornyet energi og velvære i Saunahytten, som er opstillet på stranden. (Du kan bestille plads på tlf. +45 2530 3682)

> Læs også Morgenbadning med Søstjernerne

 

Guidede fortællinger, smagsoplevelser og naturvandringer

Kan du ikke helt få nok af Vesterhavet, så er der rig lejlighed til også at få smagen med hjem i form af et minde.

I vinterferieperioden er der nemlig en række muligheder for at komme med bag om produktionen hos nogle af de spændende fødevarevirksomheder i Jammerbugten.

Du kan f.eks. være med til, at lave dit eget urtesalt med saltet hentet direkte fra Vesterhavet hos det lille saltsyderi Blokhus Salt. 

Blokhus salt

Hos Blokhus salt  kan du høre, hvordan de udvinder og forarbejder saltet og samtidig blive forkælet med fodbad, som er muligt hver dag fra den 9. - 24. februar.  

Læg også vejen forbi Aabybro Mejeri , hvor du kan købe ind af spændende specialiteter i mejeributikken, som  f.eks. den præmierede Ryå is eller smagfulde oste og smør.

Også her kan du tirsdag eftermiddag i uge 7 og 8 deltage på de guidede fortællinger, hvor mejerist og indehaver NH Lindhart fortæller og viser frem på det lille mejeri med de populære lokale råvarer.

ryå is aabybro mejeri

Fortællingerne er altid et sandt tilløbsstykke. NH Lindhart er en ægte nordjyde og tilmed en fremragende fortæller, så der er også rigtig gode muligheder for at få rørt lattermusklerne. 

madsmedjen slettestrand

I Slettestrand hos Madsmedjen inviterer de på spændende naturvandring, hvor du sammen med kokken Kresten skal finde spiselige urter i den omkringliggende natur.

madsmedjen slettestrand

Urterne tilberedes efterfølgende under kyndig vejledning sammen med kokken Kresten i de brændeovnsfyrede ovne i den hyggelige Madsmedje.

Februar og marts byder også på muligheden for at komme ind i værftet hos Han Herred Havbåde og se, hvordan der bygges klinkbyggede havbåde til det bæredygtige kystfiskeri i Thorupstrand. Du kan besøge udstillingen i Slettestrand, se den levende kystlandingsplads i Thorupstrand eller kigge skibsbyggerne over skulderen i værftet i Slettestrand. En unik og autentisk oplevelse, hvor du kommer helt tæt på den maritime kystkultur i Jammerbugten.

thorupstrand

Samtidig er der arrangeret en række spændende guidede naturvandringer. Der vil være muligt at deltage gratis på vandreture i Blokhus, Svinkløv og i Langdalen ved Fosdalen, hvor du kan komme ud og opleve den helt særlige natur, som kendetegner Jammerbugten.

Vi har samlet de populære guidede fortællinger og naturvandringer i vinterferien  i en oversigt, hvor du også finder yderligere information om tilmelding/pris mm. 

 

> Find detaljer om de populære guidede fortællinger og naturvandringer  

 

Hyggelig caféstemning i feriebyen Blokhus

Snyd heller ikke dig selv for den hyggelige caféstemning i den gamle strandingsgård i centrum af Blokhus. Gården var tidligere centrum for skudehandlen mellem Danmark og Norge og huser idag istedet restauranter, kunsthåndværker og café. Bindingsværket, brosten, stråtag og maritimt interiør gør oplevelsen og stemningen til noget helt særligt, og på Restaurant Futten kan du nyde en futfrokost eller frokostjazz. Lige overfor den gamle strandingsgård finder du også den hyggelige Restaurant Nordstjernen. En populær restaurant i Blokhus, hvor du kan nyde den eftertragtede lokale specialitet "Fyldt Vesterhavsrødspætte med rejer og asparges, hvide kartofler samt hummersauce"

futten blokhus

Lige bag yderste klitrække, på toppen af klitten og helt tæt på havet, kan du spise italiensk hos Sottovento  Her er stemningen og romantikken i højsædet, når der serveres italienske specialiteter og vine. Tæt på Saltum nord for Blokhus ligger Fårup Skovhus, hvor der hver torsdag (Dog ikke i uge 8) er sprødstegt, røget eller paneret flæsk på menuen. Stegt flæsk er en populær klassisker fra det danske køkken.

Du kan også forkæle dig selv med en helt unik gastronomisk oplevelse i restauranten hos Strandhotellet Blokhus, hvor der er kælet for detaljerne med veltilberedt klassisk og gourmetmad fra det danke køkken.

strandhotellet blokhus 

Shopping, kunst og kulturoplevelser

I centrum af Blokhus finder du en lang række butikker, restauranter og caféer, hvor du kan hygge med forfriskninger, ose, shoppe og købe med hjem.

Cafe Kalstrup Blokhus

Du kan f.eks. lægge vejen forbi Kalstrup Livsstilshus i centrum af Blokhus. Her kan du shoppe løs af de mange mærkevarer indenfor tøj og boliginteriør eller nyde en forfriskning og noget sødt i butikkens cafémiljø. I rundkørslen i Hune kan du også med fordel planlægge et visit hos Kirkensgård Mode & Stil, som er en spændende butik, der tilbyder smart tøj til piger i alle aldre.

Blokhus shopping

 

I Hune finder du også den helt unikke kunstneriske oplevelse Center for Papirkunst, som udstiller fortryllende papirkunst i verdensklasse.

center for papirkunst

I den særlige kerneudstilling kan du opleve spændende lyssætning og de imponerende, meterlange papirklip udført af kunstneren Bit Vejle. I udstillingens forlokale er der samtidig mulighed for at gøre unikke indkøb af designvarer eller besøge den hyggelige café og smage kagerne, der er prydet med papirklip.

> Læs hele historien om Center for Papirkunst 

Er du på kunstindkøb, så kan du også blive inspireret i Kulturhuset Blokhus, hvor der er en stor kunstbutik, der holder åbent torsdag til søndag.  


> Se oversigt med alle kunsthåndværkere


Underholdende kultur

Skal feriedagene have et kulturelt islæt, så er der mulighed for at deltage på en række musikoplevelser i februar og marts

En særlig oplevelse kan du få på det tidligere jernbanehotel - den socialøkonomiske virksomhed Skovsgård Hotelder er vært ved en række koncerter og samtidig tilbyder spisning forud for koncerterne.

> Læs hele historien om Skovsgård Hotel, der har indgået samarbejde med Meyers Madhus

Listen med musikarrangmenter i februar og marts spænder vidt indenfor forskellige genrer. Lige fra Anders Blichfeldt, Emmelie De Forest og Julie Bertelsen til Rasmus Walther og Aalborg Gospelkvartet.  

> Se alle musikoplevelser i februar og marts


Lyden af Vesterhavet eller skovens dybe stille ro

I Jammerbugten er det muligt at bo helt tæt på Vesterhavet og vågne op til lyden af havets brusen eller inde midt i en skov med fuglefløjt og skovens dybe stille ro.

I Blokhus-området kan du bo i centrum af badebyen og tæt på stranden på det nye hotel: Strandhotellet Blokhus eller i lejllighed på Blokhus Feriecenter. Ved Grønhøj strand finder du feriecenteret Landal GreenParks Grønhøj Strand eller du kan overnatte tæt på Saltum strand hos Fårup Skovhus

I Slettestrand-Svinkløv området er der mulighed for at bo på et hyggeligt hotel eller et feriecenter beliggende tæt på stranden og Svinkløv Plantage: Rønnes Hotel  eller Feriecenter Slettestrand

Du kan også vælge at nyde ferien i et smukt feriehus i klitterne, og her kan du se udvalget hos Jammerbugt Ferie eller Admiral Strand Feriehuse,

 

> Mere inspiration til spændende aktiviteter i vinterferien 

> Konkurrence - vind et slotsophold for 2 på Kokkedal Slot


> Aktivitetsprogram for Vinterferien i Blokhus  

> Vinterferie-aktiviteter i Slettestrand  

Del denne side