Moderne hotel med internationalt præg er under opbygning i Slettestrand

Nyt hotel med udsigt

Moderne hotel med internationalt præg er under opbygning i Slettestrand

Moderne hotel med internationalt præg er under opbygning i Slettestrand

Udsigten er helt enestående, og betager langt de fleste. På toppen af Lien skrænten med en vidunderlig udsigt over havet og kysten finder du det tidligere Hotel Sanden Bjerggaard.

Storslåethed, unik beliggenhed og en helt fantastisk natur kendetegner stedet og området.

sanden bjerggaard hotel
Foto: Hotellet med den unikke beliggenhed på toppen af Lien skrænten og vidunderlig udsigt over havet og Jammerbugten

Alle forudsætninger for at drive hotel er her, og det har inspireret entreprenøren Jan Middelboe, som udover at være stedets nabo også driver Galleri Lien og ejer hovedparten af Klim Furniture.

Jan har lige købt hotellet, og netop modtaget skitser på, hvordan hotellet kan udformes fremadrettet.

”Jeg synes ikke, at området fortjener, at der står et spøgelseshotel. Derfor købte jeg det. Der er så mange kvaliteter her. Det er en rigtig smuk ejendom, og jeg kan se muligheder i stedet”, fortæller han.

Det er meningen, at hotellet på toppen af bakken skal genåbne til juni eller juli 2019, men først skal det lige igennem en gennemgribende renovering.

sanden bjerggaard hotel
Foto: Hotellets facade mod nord, som det ser ud idag

”Vi stiler efter, at lave et moderne hotel med et internationalt præg. Det skal ikke være noget med et badehotel, og navnet ændres også. Det skal være noget andet. Noget, som området ikke har allerede. Vi ønsker ikke, at konkurrere direkte med de andre, men blot udfylde et hul og supplere det eksisterende turismeprodukt, så vi henvender os til en målgruppe, som måske ikke kommer her i forvejen. Det vil blot styrke turismen i området”, fortæller den nye ejer.

Og hotellet står overfor en stor forskønnelsesproces. Det bliver renoveret fra A-Z. Det får både nye vinduer, gulve, farver og inventar.

sanden bjerggaard hotel
Foto: Skitseforslag af hotellets nye facade mod nord

”Vi har ikke helt overblikket endnu, men rammerne bevares, og vi er tro mod bygningen”. Ordene kommer fra den kreative samarbejdspartner, som Jan Middelboe har allieret sig med i opbygningsfasen.

Hans Henrik Hansen, indehaver og kreativ ansvarlig i New Design of Copenhagen bistår med arbejdstegninger af det nye hotel og vejledning i den kreative fase. Og han er slet ikke ubekendt med denne type opgaver. Han har blandt andet været med til  opbygningen af konceptet hos Hotel Munkebo Kro og Restaurant Pafall i Odense centrum. Derudover har han været udstillingsansvarlig - nationalt og internationalt - i 16 år hos Royal Copenhagen og 22 år som kreativ ansvarlig hos ILVA. Samtidig har han også leveret arbejdstegninger til det kongelige bryllup imellem HKH Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

”Jeg har lavet lidt af hvert, og glæder mig meget til at arbejde med hotellet her. Alt bliver nyt, og jeg har frie hænder til at være kreativ. Det er rigtig dejligt og en meget spændende proces”. Hans Henrik Hansen begyndte egentlig at samarbejde med Jan, da sidstnævnte købte Klim Furniture 1. februar 2018. Firmaet, der producerer danske kvalitetsmøbler, skulle have et designmæssigt ”brush-up”, og derfor har vi sammen med de dygtige folk på fabrikken udviklet en ny produktlinje, som også kommer til at indgå i værelserne på det nye hotel. ”Det vil være naturligt at udnytte den synergi, der kan opstå imellem de 3 forretninger”, siger Jan, som ønsker at forbinde Galleri Lien, Klim og hotellet yderligere fremadrettet.

”Jan er dejlig at arbejde sammen med. Han er både visionær og ambitiøs, og det er det, der skal til”, fortæller Hans Henrik. ”Han er risikovillig, ser ideerne og kan slet ikke lade være”.

Jan smiler lidt forlegent og erkender, at der nok er lidt om snakken. Selvom det er en meget stor opgave, han har påtaget sig, så er der ingen tvivl om, at han mener det. ”Ja, vi går hele vejen og kommer til at gå op i alle detaljer”, kommer det fra den passionerede hotelejer, som dog ikke har tænkt sig selv at drive hotellet. ”Jeg holder mig til at drive mit galleri, men regner med at finde en partner, forpagter eller et værtspar til stedet. De skal kunne drive en restaurant med gourmetmad, som også er en af planerne for stedet”. Her ønsker han bl.a., at fisk skal være en fast del af menukortet. ”Vi bor så tæt på havet, så det vil både være helt oplagt og naturligt. Samtidig skal der naturligvis også være mulighed for at smage andre velkendte nordjyske kvalitetsfødevarer”, fortæller han. ”Måske kan vi også finde på noget at bruge bunkerne til”, som ligger yderst på skrænten foran hotellet. ”Eksempelvis vinsmagninger eller lignende”.

sanden bjerggaard hotel
Foto: Makkerparret Jan Middelboe og Hans Henrik Hansen, som står bag udviklingen af det nye hotel

Snakken går lystigt imellem makkerparret alt imens skitser og tegninger bliver fremvist på bordene i den tidligere festsal. Hotellet bibeholdes med de 23 værelser, og det forventes, at en overnatning kommer til at koste i nærheden af 1000,- kr. for et dobbeltværelse. 

Facaderne ændres med espalier for at bryde de store flader. Gul og sort er en meget hård kontrast, så hotellets gule farve bliver mindre markant og generelt bliver det bløde, varme naturfarver, som kommer til at kendetegne det nye hotel på en af Jammerbugtens bedste beliggenheder.

Foran hotellet regner vi med at kunne lave en form for terrasse, med nogle lækre møbler, hvor du kan sidde og nyde stilheden, solnedgangen og udsigten.

”Stilhed er det mest eksklusive vi har i dag, og bliver det også fremover".

"Vi tror på, at hotellet bliver et populært feriested. Her er virkelig flot, og det mest vidunderlige sted at være. I byerne sidder vi ovenpå hinanden, men her oplever vi vidderne”, siger Hans Henrik. ”Det er helt fantastisk. Her kan gæsterne opdage, at der er anderledes skønhed udenfor byerne, og hvor mange steder er det lige at du kan opleve sådan et view over hele kysten?”, siger han mens han begejstret peger ud af vinduet.

 

 

> Få flere nyheder fra Jammerbugten - Tilmeld nyhedsbrev

 

 

Del denne side