Herregården Bratskov hver torsdag 28. juni til 2. august 2018 kl. 10 - 13

Levendegørelse

Herregården Bratskov hver torsdag 28. juni til 2. august 2018 kl. 10 - 13

Levendegørelse af Herregården Bratskov

Kom og oplev hvordan den gamle Herregård Bratskov i Brovst bliver levendegjort hver torsdag i perioden fra 28. juni t.o.m. den 2. august 2018 kl. 10.00 - 13.00.

Her kan du se og opleve gammelt håndværk i de flotte omgivelser, som kendetegner den smukke Herregård, der ligger i Brovst. 

levendegørelse herregården bratskov

Besøg smeden i den gamle smedje, hvor han står klar til at smede hestesko. Se vaskekonerne, væveren, skomageren, pilefletteren, bolschemageren eller rebslageren. Se skolestuen eller tag med i hestevognen, som kører i parken. Her står ponyerne også klar til at give børnene en ridetur. 

I kælderen står den grumme heks klar til at fortælle uhyggelige historier til børnene, alt imens hun brygger en væmmelig trylledrik. Inde i herregårdens flotte stuer sidder alle de flittige hænder og fremviser gammelt håndværk med blandt andet knipling og hækling, og ude på gårdspladsen sørger slotsherren - sammen med spillemændene - for den hyggelige musikalske stemning. På gårdsplansen fremvises også gammelt håndværk i de mange boder.

levendegørelse herregården bratskov

I lighed med de tidligere år vil der være råvaremarked i alleen op til herregården, hvor der blandt andet kan købes friske grøntsager, jordbær, honning, marmelader og is. 

levendegørelse herregården bratskov

Du kan også komme på en guidet rundvisning, hvor der fortælles om Bratskov historie. Alle torsdage er der fortælling v /Ketty Johansson kl. 11-12 hver torsdag, Den 19. juli  dog umiddelbart efter modeshowet.

levendegørelse herregården bratskov

I 21 år har det været en fast tradition for de 60 aktører at levendegøre de gamle håndværkstraditioner på Bratskov. Aktiviteten er en populær begivenhed, som hvert år besøges af mange gæster.

levendegørelse herregården bratskov

 

Hver torsdag er der et nyt tema:

28. juni  - Gamle sange og lege

Besøg af Børnehaven fra Elmevej i Brovst. Børnene viser, hvad de har øvet på i mange uger. Hanbo Koret synger sange.

5. juli - Gamle håndredskaber

Edwin Carstensen viser sin samling af gamle håndredskaber. Der er kommet mange ”nye” spændende ting til samlingen. Der er også værktøj, han ikke kender brugen af – måske kan du hjælpe med forslag.

12. juli - Veteranbiler

Besøg af veteranbiler fra nær og fjern. Kom og se de flotte udstillede veteranbiler og få en snak med ejeren, som helt sikkert kan fortælle nogle spændende historier.

19. juli - Historisk modeshow – en sommerdag i 50´erne – fra morgen til aften

Inger Thunbo fra Historisk Mode et udvalg fra sin samling med et modeshow, hvor 50´ernes sommermode bliver vist. Det er helt fantastisk, og samlingen rummer alt fra natkjoler til store selskabskjoler. Det er altid spændende at se, hvad der er valgt ud til denne sommer.

26. juli - Store vaskedag

Tre friske vaskepiger viser, hvordan man vaskede tøj i gamle dage. Der vil blive vasket på vaskebræt, i en gammel vaskemaskine og en vaskeheks. Der er mulighed for at prøve de gamle finurlige vaskeredskaber.

2. august - Gamle maskiner & traktorer

Besøg af Han Herred Traktorlaug, som udstiller og fremviser gamle maskiner og traktorer. 

 

 

Der er gratis entré!

 

> Find vej til Herregården Bratskov

> Læs mere om Herregården Bratskov 

> Læs mere om Ferie i Jammerbugten

> Få flere nyheder fra Jammerbugten - Tilmeld nyhedsbrev

 

 

Del denne side

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken Blokhus - Int. Skulpturfestival maj - nov. 2019

Int. Skulpturfestival med sand- træ- og beton