Søndag 26. august 2018

Blokhus Fly In

Søndag 26. august 2018

Kvindelig pilot lander på stranden til Blokhus Fly-In

Anne Rasmussen er en af Danmarks få kvindelige piloter. Til Blokhus Fly-in 2018 lander hun med sit propelfly på stranden i Blokhus som vel nok den første kvinde nogensinde.

Blokhus Fly inFoto: Den 55 årige Anne Rasmussen, der tog flycertifikat i 2013

Vejen til skyerne

Som barn lå Anne Rasmussen i det bløde græs og kiggede på de hvide skyer på himlen. De har nemlig fascineret hende, siden hun var helt lille. En fascination der siden hen har gjort hende til pilot.

Annes vej op i højderne er præget af fascination, nysgerrighed og en lyst til at lære. Idéen om at blive pilot opstod, da Anne blev inviteret med på en flyvetur. Undervejs på turen stod det hende klart, at det var en disciplin, hun måtte lære at mestre. Da Anne atter fik fast grund under fødderne, begav hun sig i kast med teoribøgerne. Teorien bag pilotuddannelsen er ikke for alle, så Anne ville være sikker på, at det var et realistisk mål, hun havde sat sig for, før hun tilmeldte sig uddannelsen. Anne blev hurtigt dus med teorien, og derefter brugte hun sin sparsomme fritid på at studere for endeligt at modtage sit certifikat.

Blokhus fly inFoto: Publikum samles på stranden og i klitterne for at se flyene lande. Fly In er et tilløbsstykke.

En drøm bliver til virkelighed på Vestkysten

For tre år siden var Anne tilskuer, da Destination Blokhus afviklede Blokhus Fly-in for første gang. Eventen plantede en drøm om selv at lande på stranden i Blokhus hos Anne. Både fordi det er noget helt unikt, som i dag kræver en særlig tilladelse, men også fordi, at Anne har et nært forhold til Vesterhavet: ”Jeg har været på adskillige familieture fra Henne Strand til Skagen, så derfor tiltrækker det mig, at få lov at opleve Vestkystens bunkere, strande, vand og klitter fra luften,” udtaler Anne.

Anne formodes at være den første kvindelige pilot, som lander på Blokhus Strand, når hendes drøm bliver til virkelighed til Blokhus Fly-in søndag den 26. august

Hun får følgeskab af 19 øvrige mandlige piloter og deres propelfly.  

Du kan læse mere og samtidig se en præsentation af de forskellige piloter og deres fly i Blokhus Fly-In programmet

 

> Læs også: Højtflyvende oplevelser til Blokhus Fly-In


OBS!!

Vejrforholdene er naturligvis den helt afgørende faktor for afviklingen af Fly-In. Vind på mere end 5m/sek kan gøre det yderst svært at lande på stranden og der tages derfor forbehold for aflysning af arrangementet. 

 

> Få nyhederne direkte i din mailboks - tilmeld her

Del denne side

Program

 

11.00 - 16.30 Udstilling på stranden  

12.30 Faldskærmsudspring

13.00 Fly lander på stranden

14.00 Velkomsttale v/Anders Stryhn, Vækstchef Jammerbugt Kommune

14.30 Meet & Greet – se flyene tæt på og tal med piloterne

15.45 Publikum forlader landingsområdet

16.00 Takeoff

16.30 Tak for i år

Vi ses til Blokhus Fly-In i 2019 !

Læs mere om piloterne og deres fly i Blokhus Fly-In program