Center for papirkunst

Kulturminister Mette Bock besøger Center for Papirkunst i Hune

februar 2, 2018

Rygtet om at en gammel erhvervsbygning i Nordjylland transformeres til en kulturattraktion med internationalt potentiale er nået til København. Nu vil Kulturministeren se nærmere på hvad der foregår i den gamle ALDI-bygning i Hune ved Blokhus.

Mandag den 5. februar kl. 10:30 ankommer Kulturminister Mette Bock sammen med sin ministersekretær og kontorchef til Ilsigvej 2 i Hune. Her bliver de taget imod af iværksætterduoen Bit og Zeleste Vejle (mor og datter) som viser rundt på byggepladsen og fortæller om planerne for den nye kulturattraktion i Jammerbugt Kommune, som dag for dag tager form i den gamle erhvervsbygning.

Når Center for Papirkunst slår dørene op for første gang 23. marts 2018, er det nok de færreste, der vil tænke over, at det er en gammel, udskældt Aldi-bygning, der er transformeret til et moderne kunstcenter med internationalt potentiale.

 

Center for papirkunst

Forvandlingen er i gang

Center for Papirkunst bliver det eneste af sin art i Norden – og umiddelbart findes der ikke noget lignende center andre steder i verden. Ombygningen af den 830 m2 store bygning blev igangsat ved årsskiftet. Bygningens potentiale udfoldes bl.a. ved at hæve loftet med 2,5 meter i den 225 m2 store kerneudstilling, som skal udstille Bit Vejles egne kunstværker. Herudover kommer Center for Papirkunst til at byde på to skiftende udstillinger årligt, fire årlige events, café, butik og et papiratelier, hvor besøgende selv kan prøve kræfter med papirmaterialet.

> Læs hele historien om åbningen af Center for Papirkunst i Hune


Om Bit Vejle

Bit Vejle er kendt for sine kunstværker i papir, der bliver udstillet på museer verden over. Derudover har hun skabt en række designs for bl.a. Georg Jensen og udsmykninger for bl.a. Hermès; Nordic Heritage Museum i Seattle og altertavle til Sverresborg kirke i Norge. I 2016 solgte hun det første originale klip for 453.000.-NOK gennem den engelske gallerist Adrian Sassoon. Se mere: www.papercu.... Bit Vejle er født 1958 i Ejby på Fyn. Opvokset i Jammerbugt Kommune. Bosat 1984-2014 i Trondheim, Norge. I 2008 viste Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim hendes første separate udstilling bestående af 69 klip, skabt gennem 40 år.

 

Om psaligrafi 

Psaligrafi er betegnelsen for kunst skabt med papir og saks. Det er en langsom kunstart, hvor man skaber billeder, mønstre og ornamenter i papir. Værkerne skabes af et stort stykke papir og klippes med en lille broderisaks. Arbejdet er tidskrævende og kræver stor koncentration. Mange værker tager op til ét år at færdiggøre. Det færdige papirklip udstilles mellem to glasplader.

> Læs hele historien om åbningen af nordens eneste Center for Papirkunst  

Del denne side