Jammerbugten fejrer den nye verdensmester i kokkekunst Kenneth Toft-Hansen

Jammerbugten fejrer deres nye verdensmester Kenneth Toft-Hansen

februar 15, 2019

Det var en meget rørt verdensmester, der skulle holde tale i salen for de fremmødte til reception afholdt på Herregården Bratskov i Brovst  den 15. februar 2019.

En rød løber, politikere og en række indbudte gæster var mødt op for at hylde deres lokale helt - den nyudklækkede verdensmester i kokkekunst til Bocuse dÓr 2019 - Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.

Svinkløv kok vm fejring

Kenneth måtte flere gange rømme sig, da talen faldt på hans ansatte, der har måttet taget over vedrørende driften af Svinkløv Badehotel i forbindelse med hans fravær og især køkkenchefen Henrik blev fremhævet, som en kæmpe inspirationskilde, der efter Kenneths udsagn ved meget mere om mad end han selv nogensinde vil komme til. 

"Fejringen idag bringer mange flere følelser frem hos mig end rådhuspandekager på Københavns Rådhus", siger Kenneth Toft-Hansen.

Jammerbugt Kommune havde inviteret til den lokale fejring og bød på Svinkløvs egen signaturret - nemlig Svinkløv lagkage. Det var dog ikke den sædvanlige udgave med valnødder, som vi kender den fra badehotellet, men istedet tilsat hvid chokolade, havtorn, skovsyre og Slåen Gin fra Nordisk Brænderi.

svinkløv jammerbugt lagkage

Det var en stolt hotelejer hos det lokale socialøkonomiske hotel Skovsgård Hotel, som fremviste mesterværket, og den blev belønnet med hele 5 stjerner af verdensmesteren. 

"Vi er rigtig stolte over at få sådan en opgave", sagde Erik Klit, der havde taget en hel række af de ansatte med til at servere for gæsterne.

svinkløv kenneth toft hansen

"Jeg synes den er en rigtig god lagkage, udtalte han. Syren gør det godt i kagen overfor det søde. Den får 5 stjerner fra mig", sagde Kenneth Toft-Hansen.

Gæsterne smagte på kagen og hørte på taler fra de fremmødte.

Også en lokal kokkekollega var stolt over den nye verdensmester.

Kresten Kronborg fra Madsmedjen under Feriecenter Slettestrand udtrykte glæde og stolthed i hans faglige kokkehjerte. "Jeg arbejder selv meget med at bruge naturens råvarer ind i maden. I Madsmedjen lærer vi f.eks. gæsterne at samle urter og tilberede dem, så jeg er rigtig glad for at høre, at Kenneth faktisk har brugt de lokale urter fra Jammerbugten i hans retter til verdensmesterskabet. 

Borgmester i Jammerbugt Kommune hyldede også verdensmesteren og glædede sig over at have fået en af slagsen i kommunen.

" Det betyder meget for vores selvforståelse. Turisme er et vigtigt erhverv i Jammerbugt Kommune, og en verdensmester indenfor kokkekunst, vil give flere gæster på Svinkløv Badehotel, men også i Jammerbugten i det hele taget".

Se hele videoen fra dagens fejring og et interview med verdensmesteren, kokken og indehaver af Svinkløv Badehotel Kenneth Toft-Hansen:

 

Læs også: Svinkløv Badehotels kok vinder verdensmesterskabet Bocuse dÓr

Svinkløv Badehotel nedbrændte totalt i september 2016, men det populære hotel forventes at genåbne i maj 2019.

> Læs også: Svinkløv Badehotel - en kulturinstitution er nedbrændt

Svinkløv Badehotel

Foto: Svinkløv Badehotel, som det tog sig uden inden branden september 2016

> Flere nyheder fra Jammerbugten

Del denne side

Svinklovene

Svinkløv og Fosdalen

Svinkløv og Fosdalen får nationalt kvalitetsstempel
i Danmarks Naturkanon