Blokhus strand

Vinterferie i Blokhus

Foto: Visitjammerbugten

Besøg Blokhus i din vinterferie og oplev den enestående natur og et hav af spændende og hyggelige aktiviteter for hele familien.

Udforsk Blokhus’ eventyrlige vinterparadis

Så er det med at snøre skoene og på med den lune vinterjakke, fordi Vinterferiens program i Destination Blokhus byder på spændende og sjove guidede ture i klitterne og på stranden.

Du kan altid udforske naturen på egen hånd, men du kan også tage på en guidet tur. Badass Biology tager dig med på jagt efter havets guld med UV-lygter på Blokhus Strand (alle dage mellem 12. og 18. februar, begge dage inkl.) samt "Er der liv? Spændende skovtur" i Blokhus Klitplantage (13. og 17. februar), hvor du kan se, hvordan skoven lever videre om vinteren.

Der er også mulighed for at opleve naturens forskellige sider, nemlig det barske klitlandskab og den eventyrlige vinterskov, når du tager på vintervandring med Fodslaw

Valentinsdag kan du ligeledes tage på En hjertevandring, der er en naturvandring for hele familien som fører dig ud omkring bunkerne og Lille Norge.

> Find alle guidede ture og fortællinger i vinterferien

På med skøjterne eller hop i badetøjet

Skøjtebanen, der ligger i centrum af Blokhus, er et af de populære aktiviteter i vintersæsonen for både familier og par uden børn. I løbet af vinterferien har Destination Blokhus arrangeret en perlerække af sjove aktiviteter på isen.

På skøjtebanen kan du blandt andet opleve ægte skøjteprinsesser til et fortryllende skøjteshow(15. og 20. februar) eller lære at spille at spille ishockey (10. og 17. februar). Om aftenen kan du tage familien og vennerne med til Disco on Ice, hvor der skrues op for hyggen, musikken og lyset om aftenen (8. februar og i weekenderne 14-15. februar og 21.-22. februar).

Befinder du dig bedre i vandet end på isen, så kan du tage forbi Blokhus Feriecenters subtropiske badeland. Badelandet på 1000 m2 er åbent alle dage og fyldt med aktiviteter – lige fra vandrutchebane til boblebad. Feriecenteret indeholder også et stort Wellness Relaxområde med spabad, tyrkisk bad, fællessauna og flere bassiner med forskellige former for vandmassage. Du kan f.eks. besøge centerets fitness center og afslutte med et behageligt wellness-besøg, der kan løsne de ømme muskler. En samlet billet koster 75 kr (kun adgang over 15 år)

Den 14. februar er der lagt op til en rigtig fest og dans i vandet i badelandet. Aktiviteten Disco i Badeland med DJ Scout er for de 6-14-årige kl. 20.00-21.45. 

> Find alle detaljer i Program for Vinterferie i Blokhus

Skift det subtropiske badeland ud med Blokhus Strand.

Alle dage i vinterferien kan du nemlig hoppe i Vesterhavet og få dig et dejligt vintergys fra morgenstunden i selskab af de rutinerede vinterbadere, Søstjernerne. Vil du gerne være sikker på at få varmen igen, kan du den 15. og 16. februar også springe i Blokhus’ brusende bølger over middag til Blokhus Strand Afterburner og efterfølgende varmes op med sauna eller saunagus (15.-16. og 19. februar) med en fantastisk havudsigt.

Fortsæt selvforkælelsen med yoga hos Kalstrup Livsstilshus (den 18. 20. og 21. februar), beliggende i centrum af Blokhus. Når du er færdig med yoga-sessionen, er der rig mulighed for at nyde en forfriskning i butikkens cafémiljø eller shoppe løs blandt de mange mærkevarer indenfor tøj og boliginteriør. 

Blokhus Winterlight Festival og imponerende papirkunst 

Du kan gøre vinteren til en lidt mere lys og inspirerende årstid på mange måder i Blokhus. I Skulpturparken Blokhus afholdes Blokhus Winterlight Festival, en smuk udstilling med tusindvis af lys, der tryller den mørke vintertid om til et eventyrligt paradis af lys. Festivalen åbner med særligt åbningsprogram den 1. februar og den kan opleves til og med 1. marts.

I Hune, lige ved Blokhus, ligger også Museum for Papirkunst. Her udfoldes den kreative side på allersmukkeste vis med papirkunst i verdensklasse. Du kan lege med vidunderlige vinterklip og udforske din kreative side i papirværkstedet eller opleve Bit Vejles magiske papirklip samt hvordan papirkunst og poesi smelter sammen i særudstillingen ’Poetry in Paper’ med unikke papirklip fra blandt andet H.C. Andersen.

Valentinsdag fejres på Museum for Papirkunst med en særlig kærlighedsbillet, som er entre for 2 inkl. Kaffe og kage for 275kr.

 

Hyggelig stemning på spisestederne i Blokhus

Blokhus har en perlerække af skønne spisesteder, der byder på alt fra klassiske danske retter til ny-nordiske gastronomiske oplevelser til italienske specialiteter.

Den gamle strandingsgård i Blokhus var i sin tid centrum for skudehandlen mellem Danmark og Norge men huser i dag restauranter. I vinterferien byder Restaurant Futtenblandt andet på frokost til lyden af jazz. Mens du på Strandingskroen kan få en moderne og lækker smagsoplevelse i historiske rammer.

Sukker du efter italiensk stemning midt i Blokhus by, skal du slå turen forbi Sottovento. Her finder du klassiske italienske specialiteter og vine tæt på havet, lige bag den yderste klitrække.

Det hyggelige badehotel, Strandhotellet Blokhus, byder også på en unik gastronomisk oplevelse i restauranten. Du kan f.eks. nyde deres vintertilbud med hovedret til 150kr. og dessert til 50kr. eller anden lækker gourmetmad fra det danske køkken, hvor du virkelig kan se og smage, at der er kælet for ingredienserne.

 

Specialiteter og delikatesser

I vinterferien er der også rig mulighed for at få smagen af Jammerbugten med hjem til frokostbordet eller endda komme med bag om produktionen af nogle af specialiteterne. Blokhus Salt byder indenfor hvor du f.eks. kan lave blande din egen urtesalt eller prøve Vesterhavets salt i et dejligt fodbad.

Kom også forbi Aabybro Mejeri , der bugner af spændende specialiteter, såsom den prisvindende Ryå is, smagfulde oste og smør samt øvrige delikatesser. På mejeriet er der guidede rundvisninger både i uge 7 og 8, og du finder nærmere detaljer i oversigten guidede ture og fortællinger i vinterferien.

 

Fastelavn og snapchatløb

Søndag den 16. februar er der god grund til at møde udklædt op i Hune Bageri, når bageriet forvandles til en ægte fastelavnsfest. Moster Meta og hendes monstre kommer og laver sjove monsterudklædninger samtidig med, at hun inviterer børnene ind i hendes monsterunivers og tager dem med på monsterjagt. Herefter kan børnene slå katten af tønden og måske blive kåret som årets kattekonge og kattedronning. Hune Bageri vil byde på noget godt til ganen til
de deltagende efter tøndeslagning. 

Blokhus snapchatløb den 10. februar er en god gammel klassiker, som ofte er på ferieprogrammet i destinationen. Børn og unge elsker løbet. Snapchat fænomenet er kendt af stort set alle og i dette løb, skal deltagerne med deres mobil i hånden løse opgaver i området.

Kom tæt på Vesterhavets rovdyr

En kort køretur fra Blokhus kan du gå på opdagelse i Vesterhavets dyreliv, lige fra de største til de allermindste dyr.

Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er forårets tema Nordsøens Jægere – med og uden tænder. Du kommer helt tæt på tænderne fra nogle af havets største kæmper såsom hajerne, narhvalen og hvalrossen. Men vidste du, at små krabber og søstjerner også er rovdyr på deres egen mærkværdige måde?

Om du ved det eller ej, så byder Vesterhavet på mange mystiske og spændende dyr og jagtmetoder der er værd at opleve og blive klogere på hos Nordsøen Oceanarium.

 

Hvor skal vi sove i nat?

Kunne du tænke dig at vågne op til lyden af Vesterhavets brusende bølger, så skal du overveje at overnatte i Blokhus.

Hos det skønne Strandhotellet Blokhus emmer der af ægte charme og feriebystemning tæt på byen og stranden. Hotellet kører med et særligt tilbud i vinterferien for to personer i delt dobbeltværelse, søndag til torsdag til 950 kr. eller fredag og lørdag til 1050 kr.

Med en skøn beliggenhed med udsigt til Vesterhavet og klitterne ligger Blokhus Feriecenter med plads til hele familien. Leder du efter et feriehus, hvor du kan nyde dine feriedage, kan du finde et stort udvalg af traditionelle til luksuriøse feriehuse hos Admiral Strand Feriehuse. 

Nord for Blokhus finder du også Landal GreenParks Grønhøj Strand , der tilbyder hyggelige ferielejligheder tæt på den dejlige Grønhøj Strand og lige syd for feriebyen Løkken. Et feriecenter, hvor de mange faciliteter gør det til et meget populært valg for børnefamilier.

I samme område - midt i skoven og tæt på Saltum strand - ligger Fårup Skovhusder tilbyder 27 hyggelige værelser.