Fosdalen

Guidede ture og fortællinger i vinterferien

Foto: Jens Thimm

Guidede ture og fortællinger er en dejlig oplevelse for gæster, der besøger Jammerbugten. Her på siden kan du finde en samlet oversigt med de mest populære i og omkring vinterferien 2020.

På udvalgte steder kan du som gæst være med på guidede ture i naturen, komme med bag om produktionen i en produktionsvirksomhed eller få en spændende fortælling om stedet, som du besøger.

I oversigten finder du oplevelserne, der er aktuelle i februar/marts måned, og der er både aktiviteter for børn og voksne.

Guidede naturvandringer 

Lørdag den 1. februar kl. 13.30
Svinkløv Klitplantage

Mødested: P- pladsen på Sletteåvej. Turen varer ca. 1,5 time og er gratis. Afsluttes altid med fælles kaffe og kage til kr. 12,-. Arr.: Fodslaw Jammerbugt.

 

Lørdag den 8. februar kl. 13.30
Langdal Plantage

Mødested: P-pladsen ved hundeskoven på Tranum Strandvej En tur i kuperet terræn.  Turen varer ca. 1,5 time og er gratis. Afsluttes altid med fælles kaffe og kage til kr. 12,-. Arr.: Fodslaw Jammerbugt.

 

11. og 18. februar kl. 10.00 - 12.00
Vintervandring med Fodslaw 
Fodslaw Jammerbugt inviterer med på en skøn vandretur i det smukke landskab.  Oplev det barske klitlandskab og den fortryllende vinterskov. Gratis. Ikke egnet for gangbesværede. Varighed ca. 2 timer. Medbring vand. Mødested: VisitJammerbugten, Springvandstorvet 4, 9492 Blokhus.
Arr.: Fodslaw Jammerbugten i samarbejde med Erhvervsforeningen Destination Blokhus

 

14. februar kl. 11.00 - 12.30
En hjertevandring
Naturvandring for hele familien på 6-7 km, smuk tur ud omkring bunkerne og Lille Norge. Ikke egnet for gangbesværede. Gratis. Sted: Parkeringsplads ved Saltum Strand Camping, Saltum Strandvej 141, 9493 Saltum. Arr.: Saltum Strand Camping

 

Lørdag den 15. februar kl. 13.30
Klitområdet ved Lille Norge

Mødested: P- plads Kordalsvej 13 Lille Norge Nord. En tur ved havet og i klitten. Turen varer ca. 1,5 time og er gratis. Afsluttes altid med fælles kaffe og kage til kr. 12,-. Arr.: Fodslaw Jammerbugt.

 

Søndag den 16. februar kl. 10.00
Tranum Klitplantage
Mødested: Overklitten Sø, Rødhusvej, 9460 Brovst. 10 km vandretur i Tranum Klitplantage. Turen er gratis. Afsluttes altid med fælles kaffe/the. Turen er en del af Cool Unite, hvor du som deltager kan støtte med et bidrag som går ubeskåret til kræftramte og udsatte børn/familier. Arrangør: Lars Erik Larsen, Frivillig

 

Lørdag den 22. februar kl. 13.30
Hunetorp Klit

Mødested: P-plads ved Kystvejen / Hunetorp Klitvej. Turen varer ca. 1,5 time og er gratis. Afsluttes altid med fælles kaffe og kage til kr. 12,-. Arr.: Fodslaw Jammerbugt.

 

Søndag den 23. februar kl. 10.00
Kettrup Bjerge

Mødested: P-plads på Saltum Strandvej (ved den gamle transformator), 9493 Saltum. 10 km vandretur i Kettrup Bjerge. Turen er gratis. Afsluttes altid med fælles kaffe/the. Turen er en del af Cool Unite, hvor du som deltager kan støtte med et bidrag, som går ubeskåret til kræftramte og udsatte børn/familier. Arrangør: Lars Erik Larsen, Frivillig

 

 

Lørdag den 29. februar kl. 13.30
Hjortdal

Mødested: P-plads ved Hjortdal Kirke. Turen varer ca. 1,5 time og er gratis. Afsluttes altid med fælles kaffe og kage til kr. 12,-. Arr.: Fodslaw Jammerbugt.

Skal du også ud på egen hånd, så kan du kigge nærmere under vandreruter og kort 

Guidede mountainbiketure

Søndag 9. februar (uge 6) Kl. 10.00-12.00
Mountainbiketur for hele familien i Svinkløv Plantage.

Kom med på en hyggelig tur gennem Svinkløv Plantage. Undervejs bliver der tid til nogle sjove lege, lidt fifs til god teknik og selvfølgelig skal vi også have en lille cykelsnack undervejs! Vi kører på børnenes præmisser! Pris 175,-/barn/voksen. Tilmelding nødvendig.  Arrangør: Feriecenter Slettestrand.

 

Søndag 9. februar (uge 6) Kl. 13.30-16.30
Guidet mountainbiketur tur for voksne og unge i naturen øst for Slettestrand.

Kom med på en længere guidet tur øst for Slettestrand, hvor der ikke findes markerede mountainbikespor. Undervejs vil guiden fortælle lidt om området og efter et par timer vil der være et stop med en lille snack. Sporene er ikke udpræget tekniske og vi kører i et tempo, så alle kan være med. Du skal dog være vant til at køre lidt længere ture på MTB. Max 12 deltagere pr. instruktør. Pris: 375,-. Tilmelding nødvendig. Max 12 deltagere pr. instruktør. Arrangør: Feriecenter Slettestrand.

 

Skal du også ud på egen hånd, så kan du kigge nærmere under cykelruter og korteller under mountainbike i Jammerbugten

Naturformidlingsture

12. + 13. + 14. + 15. + 16. + 17. og 18.  februar kl. 18.30-20.30
På jagt efter havets guld - Ravjagt med UV-lamper
Til denne tur må du overtale mor og far til at komme lidt senere i seng end normalt, for ikke at gå glip af en spændende skattejagt på stranden med UV-lamper! Det er vinter og vandet er koldt, så ravet, ”havets guld”, flyder og skylles ind på stranden. Badass Biology tager dig med på ravjagt i tusmørket, hvor det lilla lys hjælper med at finde de fineste ravklumper i sandet og vandkanten. Når der er gevinst, lyser ravet op på magisk vis blandt de andre mørke sten. Medbring varmt tøj og fornuftigt fodtøj. Medbring egen ravlygte eller lej en lygte for kr. 80,-. Vi anbefaler 1-3 personer pr lygte. Tilmelding pr sms til: 40 54 10 97. Oplys navn + ønsket antal lygter til turen. Leje af lygte betales kontant eller pr MobilePay. Mødested: Ved Fiskernes Hus, Blokhus Strand, 9492 Blokhus.

 

13. og 17. februar kl. 13.00 - 15.00 
Er der liv? – Spændende skovtur med Badass Biology
Vinteren er fantastisk! Vi sætter naturen i fryseren, hvor alting holder sig længere. Spor forbliver i den frosne jord, og efterladenskaber kan findes flere uger efter, dyrene har været forbi. Skoven er stille og mystisk på en helt anden måde, end om sommeren, når den myldrer af liv. Kan vi finde liv om vinteren? Ja, bestemt. Vi kigger under de tykke lag af lun, isolerende mos, hvor biller er gået i hi. Vi er forsigtige, når vi flytter træstrammer, så vi ikke forstyrrer bænkebiddere, snegle og edderkopper nedenunder. Hvordan ved vi, hvor stålormen går hen, når den går i hi? Hvordan går man egentlig i hi? Hop i flyverdragten og husk vanterne, når du skal med Badass Biology på en spændede og lærerig skovtur i Klitplantagen. Vi slutter af med udstilling og fortælling om alt det, vi har fundet, mens vi varmer os på en lun snack. Medbring fornuftigt tøj. Gratis, ingen tilmelding. Mødested: Gateway Blokhus, Aalborgvej, 9492 Blokhus

 

14. og 18. februar kl. 13.00 - 15.00
Klitternes hemmelighed
Vidste du, at Danmark har over 20% af hele Europas klitter? At der er ferskvand under klitterne, og at den aller bedste klitsikring er grøn året rundt? Hvad har klitterne at gøre med vejret i vikingetiden, og hvordan blev de til? Klitterne er mere end de umiddelbart ser ud til, og selv i det vindblæste sand gemmer der sig dyr og masser af overraskelser. Udforsk de høje klitter ved Blokhus sammen med Badass Biology. Gratis. Ingen tilmelding.
Mødested: Ved Fiskernes Hus, Blokhus Strand, 9492 Blokhus. Medbring fornuftigt tøj og sko.

 

Mandag 17. februar kl. 10.00 - 12.30
Børnebørn og Bedsteforældre i vinterskoven

Mødested: Naturcenter Fosdalen, Fosdalvej 69, 9460 Brovst. Tag bedsteforældre/forældre med i vinterskoven og få et par gode oplevelser sammen. Vinterskoven byder på mange naturoplevelser og iagttagelser. NB! Turen er for alle. GRATIS. Arrangør: Naturcenter Fosdalen

 

Tirsdag 18. februar kl. 10.00 - 12.00
Vintertur langs stranden - Svinkløv

Mødested: P-plads ved Svinklovene, Grønnestrandvej, 9690 Fjerritslev. Vi ser på sten, snegle, muslinger og andet opskyl fra Svinklovene til Grønnestrand og retur. GRATIS.
Arrangør: Naturcenter Fosdalen

 

Onsdag 19. februar kl. 13.00 - 15.00
Rødland- og Drevelsig Hede i Fosdal Plantage
Mødested: P-plads Hjortdalvej/Rødland Hedevej, Hjortdalvej, 9690 Fjerritslev. Rødland Hede er et meget smukt, åbent hedeparti med Danmarks flotteste oldtidsagre fra jernalderen. Gratis!
Arrangør: Naturcenter Fosdalen

 

 

Guidede smagsoplevelser

Tirsdag 11. og 18. februar kl. 14.00 
Spændende rundvisning på det lokale mejeri -  Aabybro Mejeri. Her vil du kunne se og opleve, hvor den populære Ryå Is produceres. Du kommer forbi produktionslokalerne, spiser is inde inde i fryserummet, og ser en kort film om produktionen på mejeriet. Turen slutter i mejeriets garage. Varighed ca. 1,5 time. OBS Glatte gulve. Pris kr. 50,00 pr. person. Billetter købes i vores mejeributik inden kl. 13:45.

 

Onsdag 12. og 19. februar Kl. 10.00 - 13.00
Svinkløv: Sanketur og kokkerering over åben ild – for hele familien.
Vi starter med en tur gennem Svinkløv Plantage, hvor vi skal sanke af årstidens spiselige planter og svampe. Efter en lille time ankommer vi til Madsmedjen, hvor vi skal tilberede høsten sammen med lækre, lokale råvarer over flammer og gløder. Pris: 275,-/voksen | 145,-/barn. Tilmelding senest dagen før. 
Arrangør: Madsmedjen

 

Alle dage i uge 7 og 8 kl. 10-17
Besøg Blokhus Saltcenter, hvor du kan få en rundvisning og se hvordan der udvindes salt fra Vesterhavet. Du kan også blande din egen Blokhus urtesalt.

Maritim kystkultur hos Han Herred Havbåde

I Han Herred Havbåde i Slettestrand arbejdes der med restaurering af gamle, egnstypiske havbåde, der til sammen repræsenterer 1900-tallets bådebygning til brug på de nordvestjyske kystlandingspladser. I værftet bygges der samtidig nye havbåde til fiskerne i Thorupstrand, ligesom de gamle repareres. Grupper kan bestille en guidet rundvisning på telefon 20 70 08 70.

Lørdag 1. februar 2020 kl. 11-15 
Åbent i bådværftet og Havbådehuset (udstillingen). Kom indenfor i værftet og se hvordan skibsbyggerne arbejder med at bygge de flotte havbåde, der søsættes via spillet på Slettestrand og i Thorupstrand. Gratis entre.

Lørdag 7. marts 2020 kl. 11-15
Åbent i bådværftet og Havbådehuset (udstillingen). Havbådehuset (udstillingen) er ellers åbent på hverdage i arbejdstiden.