Jul Etly Klarborg

De bedste juleoplevelser for børn

Foto: Etly Klarborg

Julen er en kærkommen og stemningsfuld tid for børn og barnlige sjæle. Er ventetiden lang, så er hyggelige juleoplevelser altid en god måde at være sammen på som familie indtil den store dag oprinder.

I Jammerbugten findes der en række gode familievenlige oplevelser, som børn og forældre kan hygge sig med i tiden op mod jul, og også imellem jul og nytår

Er du på besøg i Blokhus-området, så må du ikke snyde dig selv for et besøg i Skulpturparken Blokhus, hvor der afholdes Magisk Jul med millioner af funklende julelys.

Du kan besøge massevis af juleboder, hvor du kan købe spændende julevarer og julegodter, og så er der også en hyggelig julemand og hans familie på besøg hver weekend, som du også kan hilse på.

Hver søndag i advent kan du også besøge Etly Klarborg Nissehus i skoven ved Moseby. Her kan du hygge dig med en tur igennem skoven, hvor du kan være heldig at spotte de drilske nisser, der laver sjov og løjer eller deler julegodter ud til de mindste forbipasserende. En utrolig populær familieoplevelse.

En sikker favoritoplevelse for børnene er også en tur på Skøjtebanen i Blokhus, som holder åbent hver dag. Her kan du afprøve dine færdigheder som skøjteprins eller -prinsesse. Er du ikke helt fortrolig med skøjterne, så kan du også leje en pingvin, hvor det er muligt at sidde på og blive skubbet rundt på banen. Du kan leje skøjter på stedet eller medbringe dine egne.

Blokhus skøjtebane
Blokhus skøjtebane

 

Hos Museum for Papirkunst kan du fordybe dig i klippekunstens verden og lære papirklip på et helt nyt niveau i Papirværkstedet eller måske lege med fotografi i silhouet kabinettet. 

Efter en oplevelsesrig dag fyldt med skønne juleoplevelser kan du og familien hygge med juleshopping i Blokhus f.eks. hos Kalstrup Livsstilshus som ligger centralt på Torvet i Blokhus.

Eller trænger i til lidt ekstra forkælelse, så kan en god ide også være en dejlig frokost eller et krus varmt glögg og lune æbleskiver på en af områdets hyggelige restauranter 

Skal du på en lille køretur fra Blokhus, så er der også gode muligheder for juleoplevelser for familien i området omkring Jammerbugten.

Hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals holder de f.eks. åbent op mod jul, men også selve Juleaftensdag den 24. december kl. 10-13. Her vil der være julegudstjeneste og musik foran Oceanariet, hvor julemanden også kommer forbi. 

Når du ikke at besøge stedet inden jul, så fortvivl ikke. De holder nemlig også åbent imellem jul og nytår.

Ekstra oplevelser

Har det været lidt småt med fysisk aktivitet den seneste tid og har julemaden været lidt for fyldig, så er det altid en dejlig oplevelse at komme ud i naturen og få vind i håret.

Jammerbugten har en helt fantastisk natur og en masse gratis glæder, hvor familien kan gå på opdagelse. Besøg stranden og nyd udsigterne over havet fra klitterne, vær aktiv i naturen  på en af de mange ruter enten til fods eller på mountainbike og besøg en af de 18 Tankesteder.

Underhold børnene på en af de mange naturlegepladser eller brug tiden på sjov og leg i badeland inden det igen står på hjemlig feriehygge, traditioner og god mad - helt som en juleferie bør være.

Måske dette vil interessere dig....

Overnatning i Blokhus

I Blokhus-området finder du mange forskellige overnatningsmuligheder. Sov til lyden af havets brusen på et badehotel eller i yderste klitrække i et feriehus. Glæd børnene på hotel midt i Fårup Sommerland, på feriecenter eller på en af de mange hyggelige og naturskønne campingpladser.

Restauranter og spisesteder i Blokhus

I Blokhus finder du mange forskellige spisesteder med blandt andet fisk og gode danske retter på menuen. Mange steder også med mulighed for at tage færdiglavet mad med hjem til sommerhuset.

Begivenheder - Det sker kalender