Efterår Blokhus strand

Efterårsferie

Foto: Stefan Hornbøl

Oktober måned, og særligt uge 42 hvor der er efterårsferie, er fyldt med efterårsaktiviteter i Jammerbugten. Her på siden kan du læse om de mange begivenheder, der finder sted og samtidig få inspiration til gode oplevelser i hele ferieområdet.

Efteråret er kortere dage, høsttid og løvfald, hvor naturen viser sig med de smukkeste efterårsfarver.  

Havet og naturen er det helt store trækplaster for gæsterne i Jammerbugten og rigtig mange af efterårets aktiviteter har også naturen som omdrejningspunkt.

Særligt i uge 42 fra den 12. oktober til den 20. oktober 2019 er der rigtig mange muligheder for oplevelser for familien, og for dem, som rejser uden børn.

Der findes en hel perlerække af guidede vandre- og svampeture, mountainbiketure, morgenbadning og saunagus på stranden, men hele efterårsugen er også kunst og spændende smagsoplevelser. Du kan f.eks. besøge den berømte Kartoffelfestival, hvor den lokale Vildmosekartoffel er hovedpersonen, og et spændende Høstmarked på Blokhus Torv, hvor du kan købe ind af lækre nordjyske lokale råvarer indenfor kød, pølser, grønt mm.

Du kan også gå på shopping i badebyen Blokhus, som rummer rigtig gode muligheder for at købe ind af tøj og andre spændende varer i det 2000 m2 store shoppingcenter Kalstrup Livsstilshus.

Skulpturparken Blokhus holder åbent under temaet Vilde Vikinger, hvor du kan opleve den spændende udstilling og historie i den 20.000 m2 store oplevelsespark og hos Museum for Papirkunst er der også spændende aktiviteter for både børn og voksne.

Feriebyen Blokhus summer af efterårsaktiviteter for familier med børn. Der er populære ture, hvor du bla.skal finde havets guld - nemlig ravjagt med UV lygter, krible-krable ture, hvor der skal findes insekter og slutte med en snack fra turen. Du kan komme med i naturen og finde dyrespor, svampe, lytte til krondyrbrøl og spise bålmad. Hos Blokhus Outdoor/Blokhus Klit Camping er der fokus på outdoorlivet i hele efterårsugen. Stedet henvender sig til alle de, som gerne vil overnatte i og tæt på naturen, men som ikke vil undvære de moderne faciliteter. På Blokhus Outdoor er det muligt at vildtet går tæt forbi på deres vej til morgen- eller aftensmad og i efterårsugen er der kurser i Wind Buggy, hygge i bålhytten eller tur med jægeren i skoven.

 

I feriebyen Blokhus er der et omfattende aktivitetsprogram med en lang række familieaktiviteter og sammen med Høstfest i forlystelsesparken Fårup Sommerland, så kommer du med garanti ikke til at kede dig, hvis du rejser med børn.

Et nyt tiltag i efterårsferien er også en stor Bæredygtighedsfestival, som finder sted i Slettestrand-området.

Festivalen er bæredygtige aktiviteter, der tager afsæt i de 17 verdensmål, der er defineret af FN, hvor festivalen skal være med til at italesætte og bringe fokus på, hvordan du nede på et personligt plan og i øjenhøjde, kan være med til at bane vejen for en bedre verden.

Skraldekunst, filetering af fisk fra det bæredygtige fiskeri i Thorupstrand, råvaremarked og mad fra naturen, guidede ture og meget mere kan opleves under et bæredygtigt tema.