Gå til indhold
Blokhus Fly-In

Blokhus Fly-In

Foto: Anne Nøhr Ringgren

Højtflyvende oplevelser til Blokhus Fly-in  

Søndag d. 25. august 2019 fyldes luften over Blokhus med alt fra propelfly, veteranfly og hjemmebyggede fly. Der er underholdning for hele familien, når Blokhus Fly-in 2019 afvikles på Blokhus Strand for fjerde gang. 

Her vil 20 vidt forskellige fly lægge an til landing på stranden - helt tæt på vandkanten. Og du kan overvære det på tæt hold - enten fra en udkigspost i klitterne eller ved at tage plads på stranden tæt på landingsbanen.

Blokhus Fly-In

Foto:VisitJammerbugten

Blokhus Fly-in er populært

Blokhus Fly-in er mere populært end nogensinde! 

På trods af at arrangementet måtte aflyses sidste år på grund af dårligt vejr er interessen ikke blevet mindre for arrangementet.

Flere piloter fra hele Danmark og udlandet har spurgt om lov til at deltage i eventen. Det kræver en særlig tilladelse, for at få lov til at lande på stranden, og det er derfor også piloter, der har masser af erfaring i luften, som er dette års deltagere. Blokhus får besøg af intet mindre end 20 piloter, som alle er meget begejstrede over at have fået muligheden for at deltage. 

Ung kvinde indtager luftrummet

Der vil være piloter med vidt forskellige baggrunde og med forskellige profiler, men der er især én pilot som stikker ud. Det er nemlig 18-årige Rebecca Roos Jensen, som fik dit flyvecertifikat som allerede 17-årig. Hun er dermed den yngste pilot, til dette års Fly-In. Selvom Rebecca Roos Jensen kun har haft certifikat i mindre end et år, er hun stadig en erfaren pilot. Hun har blandt andet fløjet fra Randers til Flensburg og retur (ca. 380 km) som Pilot in Command, og har været med til forskellige flyve-events, deriblandt Sun n’ Fun Airshow i Florida.

Af sikkerhedsmæssige hensyn er landingsbanen i år flyttet længere sydvestpå, men flyene vil stadig straks efter landing passere forbi publikum på helt tæt hold. 

Blokhus Fly-In

Foto:VisitJammerbugten

Mærk suset

Blokhus Fly-in 2019 indledes, når 5 faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lande på stranden. På turen ned udfører springerne blandt andet disciplinerne formation og præcision med en nedfart på 200 km/t. 

Blokhus Fly-In

Foto:VisitJammerbugten

Udstillinger og konkurrencer på stranden

I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften. 

Når piloterne har landet deres fly på landingsbanen, er der Meet & Greet, hvor publikum kan komme helt tæt på flyene og få en snak med piloterne.

Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg.

På dagen vil der være 2 konkurrencer.

Der vil være mulighed for at vinde en VIP-tur i en ægte Herkules, og du har som gæst også  mulighed for at deltage i konkurrencen om at vinde en flyvetur for 2 personer over Nordjylland, som gennemføres af Motorflyveklubben Himmerland.

For at deltage skal du stemme på årets favoritfly, hvorefter vinderen udtrækkes via lodtrækning. Du finder nærmere konkurrencebetingelser på udstillingspladsen. .

Omkring kl. 16.00 gør piloterne sig klar til takeoff, hvor de én efter én atter vil sætte kursen mod de højere luftlag og sige farvel og tak for denne gang.

  

Program

12.30 Faldskærmsspring (5 springere)

13.00 20 forskelligartede fly lander

14.00 Velkomsttale ved Søren Svendsen, Direktør Aalborg Lufthavn

14.30 Meet and Greet – se flyene tæt på og tal med piloterne

15.45 Publikum bedes forlade området.

16.00 Takeoff

16.30 Slut og på gensyn til Blokhus Fly-In 2020

 

Du kan også læse mere og se en præsentation af de forskellige piloter og deres fly i 

Blokhus Fly-In programmet

 

OBS!!

Praktisk information

Vejrforholdene er naturligvis den helt afgørende faktor for afviklingen af Blokhus Fly-In. Vind på mere end 5m/sek kan gøre det yderst svært at lande på stranden, og der tages derfor forbehold for aflysning af arrangementet. 

Blokhus Fly-in 2019 forventer et tilløbsstykke uden lige, så der vil uden tvivl komme mange mennesker til byen – og dermed også mange biler.

Du kan parkere nord for nedkørslen til Blokhus strand. Billister har også mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum strand for at lette trafikken. Nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i visse perioder.

Tilskuere opfordres til at komme god tid og medbringe en vis portion tålmodighed.

Del dine oplevelser:

VisitJammerbugten © 2023
Danish