Natur, kultur, smag og farverig efterårsstemning

Efterårsferie for par

Natur, kultur, smag og farverig efterårsstemning

Efterårsferie for par i Jammerbugten

september 24, 2018

Natur, kultur, smag og farverig efterårsstemning  

Oplev efteråret i Jammerbugten, som bliver både farvestrålende og oplevelsesrig. En efterårsferie, hvor der vil være noget for alle sanserne. 

Den unikke natur med farverige solnedgange, høje klitter og brede, hvide sandstrande samt de små hyggelige kystbyer er de helt store trækplastre i Jammerbugten, og selvom det er efterår er der masser af aktiviteter og oplevelser for jer, der rejser 2 sammen.

blokhus strand

I den nordlige del af Jammerbugten er det feriebyen Blokhus, der er mest populær, hvor det hyggelige cafe-,  restaurations, og shopping-miljø altid skaber liv og aktivitet. I den sydvestlige del er det det naturskønne Slettestrand-Svinkløv, hvor du kan opleve det maritime kystfiskermiljø i Slettestrand og Thorupstrand og deltage i det aktive udeliv for vandrere og mountainbikeentusiaster.

svinkløv par på tur

 

Efterårsferie med guidede naturoplevelser

Besøg de smukke strande og nyd de flotte solnedgange over havet eller oplev de gyldne efterårsfarver i de store klitplantager i Svinkløv eller i Gateway Blokhus. Hvis du vil ud på egen hånd, så kan du besøge et af Jammerbugtens mange Tankesteder, som er særligt udvalgte naturperler eller du kan gøre brug af de mange cykel- og vandreruter, der er i området.

Her i efteråret kan du samtidig deltage på en række aktiviteter, hvor naturen er omdrejningspunktet, og der er guider med til at vise rundt.

svampetur

  • Mandag den 15. oktober kl. 13.00- 15.30 er der f.eks. arrangeret svampetur i Fosdalen, hvor den dygtige naturvejleder Svend Møller Nielsen fra Naturcenter Fosdalen viser dig rundt i den smukke natur i Fosdalen alt imens i leder efter spiselige svampe. Turen er gratis og alle mødes ved Naturcenter Fosdalen.
  • Tirsdag den 16. og torsdag den 18. oktober kl. 14.00 - 15.30  er der efterårsvandring med guide i området ved Saltum strand, hvor du kan nyde den smukke udsigt over Jammerbugten ved at følge Sti 100. Turen er gratis og alle mødes v/Saltum Strand Camping.
  • Torsdag den 18. oktober kl. 10.30 - 12.00  er der guidet mountainbiketur igennem Blokhus Klitplantage med den rutinerede Peter Dahl. Mødested: P-plads v/Gateway Blokhus. Turen er for alle, og den er gratis. Lej en cykel eller medbring selv.
  • Lørdag den 20. oktober kl. 13.30 er der guidet vandretur i Fosdalen, hvor du sammen med Jammerbugt Fodslaw kan opleve det fantastiske naturområde med kløfter og dale. Turen er gratis og alle mødes ved P-plads v/Lerup Kirke.
  • Lørdag den 27. oktober kl. 13.30 kan du opleve Blokhus Klitplantage på en skøn vandretur med Jammerbugt Fodslaw. Turen er gratis og alle mødes ved P-plads v/Gateway Blokhus.
Er musklerne trætte og ømme efter turene, og skal du forkæles lidt ekstra, så snup en forfriskende dukkert i havet og afslut med saunagus i saunahytten på Blokhus strand eller en afslappende dukkert i det nye varmtvandsbassin i havbadehuset i Slettestrand. 

 

Efterårsferie med høstfest og smagsoplevelser

Høstfesten er en hyggelig dansk tradition, som er nært forbundet til efterårsferien. Her på egnen kaldes Efterårsferien også ofte for "Kartoffelferie". I Kartoffelferien har der været tradition for, at køre kartoffelhøsten i vinterhi hjemme på gårdene, og i efterårsferien er der ofte mange aktiviteter, hvor den berømte spise er i centrum.

I Jammerbugten produceres den velkendte Vildmosekartoffel, og de gamle kartoffelgårde i St. Vildmose eksisterer stadig. I den 60 km2 store mose kan du lørdag den 13. oktober komme med til Kartoffelfestival, hvor de kan lære mere om den kendte spise og deltage i nogle af de populære programaktiviteter. I Gård 18 - Vildmoseporten - kan du besøge Mosekonens Land, som er en udstilling, der fortæller alt om kartoffelproduktionen og inspirerer til at opleve St. Vildmose på egen hånd. 

> Læs mere om Store Vildmose

Mandag den 15. oktober kl. 11.00-16.00 kan du lade dine smagsløg blive fortryllet, når der afholdes Høstmarked på Blokhus Torv. Her kan du både smage og købe ind af lækre nordjyske råvarer, hvor du blandt andet møder producenterne indenfor salt, pestoer, bolsjer, chokolade, mandler, marmelader, gin, øl, honning, kød, pølser og grønt. Samme aften er der masser af liv i byens butikker, hvor der er mulighed for at gøre en ekstra god handel til Blokhus By Night. Her vil butikkerne holde åbent til kl. 21.00, og på torvet kan der nydes hyggelig stemningsmusik. Aftenen afsluttes med stort fyrværkerishow på Blokhus strand kl. 21.15, som samler tusindvis af gæster, der vil overvære farverne udspille sig over havet.

Jammerbugten er rig på lokale producenter med spændende, unikke råvarer.

thorupstrand

Du kan købe ind af de lokale produkter hos Det bæredygtige kystfiskeri i Thorupstrand, hvor fisken lige er landet. Smag de friske råvarer hos Thorupstrand Fisk- og Delikatesse eller prøv f.eks. røgvarerne hos Thorupstrand Røgeri. Kør en tur forbi Aabybro Mejeri. Tirsdag den 16. oktober byder de på guidet rundvisning i mejeriet. De er særligt kendte for den velsmagende Ryå Is og en guidet fortælling bag kulissen, som også rummer et særligt nordjysk humoristisk touch- leveret af mejeristen selv.

Eller besøg den meget populære mejeributik hos Ingstrup Mejeri , som byder på smagfulde oste og spændende lokale varer. I området kan du også købe ind af snaps og gin fra Nordisk Brænderi, specialøl fra det lille håndbryggeri Bugtens Bryghus eller hav- og urtesalt fra Blokhus Salt. Her kan du få en spændende fortælling og opleve, hvordan virksomheden syder saltet, prøve et fodbad eller lave din helt egen variant af urtesalt.

Åbybro Mejeri - Ryå IS

Mange spisesteder og aktører i området tilbyder unikke smagsoplevelser, hvor de lokale råvarer indgår og

Tirsdag 16. oktober kl. 14.00 -16.00 byder feriebyen Blokhus f.eks. på en række spændende smagsoplevelser til "Tasty Thuesday". Her vil Blokhus Torv omdannes til en lokal madmesse, hvor du får mulighed for at hilse på restauratørerne i byen og få en forsmag på Blokhus´ egne kulinariske oplevelser i form af uddeling af små smagsprøver.   

> Restauranter i Jammerbugten  

> Caféer i Jammerbugten 

> Dansk mad og lokale råvarer fra Jammerbugten 

 

Musik- og kulturaktiviteter i efterårsferien

Oktober byder på en række spændende musik- og kulturaktiviteter i området.

Allerede fredag den 12. oktober kickstartes efterårsmåneden med to musikarrangementer. Du kan opleve Hush med Dorte Gerlach hos Spillestedet Blokhus/Kulturhuset Blokhus, og hos Fårup Skovhus er der inviteret til musik og buffet med det populære orkester Kandis.  

Lørdag den 13. oktober kl. 17.30 - 24.00 inviteres du til den populære Oktoberfest, hvor der også vil være live musik og den berømte menu: "Schweinehaxe, brasede kartofler med ølsauce samt fadøl i lange baner". Arrangementet afholdes hos Restaurant Futten i Blokhus.

> Læs også: Kunder er ikke bare kunder hos Restaurant Futten


Hos Galleri Munken i den nordlige del af Jammerbugten - tæt på Løkken - kan du frem til 11. november opleve en eksklusiv udstilling med kunstnerparret Jenny Hansen (gobelin) og Mogens Nielsen (maleri). En flot kunstoplevelse, der er afstemt til efterårets farver. Galleri Munken byder også på et enkelt musikarrangement.

Fredag den 19. oktober kl. 19.00 udfolder Blues-orkesteret Evil Sons of the Blues sig på galleriet, og der inviteres til et dynamisk og udadvendt show med international og dansk blues musik.

Derudover er der en række øvrige musikarrangementer indenfor folk, vise, country, pop, rock mm., som du kan finde i  

> Oversigt med musikarrangementer i oktober 

Har du lyst til at dykke ned i lokalhistorien, så kan du deltage på en historisk byvandring i Blokhus mandag den 15. oktober kl. 9.00 og kl. 13.00, hvor der fortælles om byens udvikling igennem tiden.

Onsdag den 17. oktober kl. 13.00 - 15.00 gives der med udgangspunkt i de to store badehoteller i Blokhus også en introduktion til badeferiens opståen. Aktiviteten afvikles af Egnssamlingen Saltum. Det er gratis og afholdes hos Blokhus Redningsstation.

> Læs også: Historien bag "Jammer" i Jammerbugten 

I weekenden den 27. - 28. oktober er der inviteret til Kunst på Slottet. Her vil 20-25 kunstnere fra hele landet udstille og sælge kunst på den gamle Herregård Bratskov. 

Derudover er der også adskillige øvrige kunst- og kulturoplevelser i området.

sandskulpturer skulpturparken

Hos Skulpturparken Blokhus kan du opleve de enorme sandskulpturer i den 20.000 m2 store park eller beundre de øvrige værker udført i sten, beton, træ og jern. Også i butikken i Kulturhuset er der mulighed for at gøre et spændende køb. Fra 2. november forvandles den 20.000 m2 store park til et funklende julemarked med tusindvis af lys og spændende juleboder.

Center for papirkunst

I 2018 har Jammerbugten også budt velkommen til Nordens eneste Center for PapirkunstEn helt unik kunstnerisk oplevelse, hvor den internationale kunstner Karen Bit Vejle, der bla. er kendt i Asien som Danmarks nye HC Andersen, udstiller egne eventyrlige værker af store papirklip på op til 3x5 meter, udarbejdet med en lille broderisaks. I september er der samtidig åbnet for en ny særudstilling, som kan ses frem til marts 2019. Du kan opleve hollandske Hermann Coppus´geometriske relieffer og Theresa Maria Jessing fra "Kastaniegården" på Djursland med illustrationer og tredimensionelle papirobjekter.

> Køb billet til Center for Papirkunst

Også Haven i Hune er et besøg værd. En arkitektonisk smuk perle i Nordjylland anlagt af blomstermaleren Anne Just.

Rundt omkring i ferielandet finder du en lang række gallerier og kunsthåndværkere, som alle har deres eget unikke særpræg og stilart. Besøg f.eks. glasværksteder, pottemagere, lysstøberi, gallerier og meget mere.

> Gallerier i Jammerbugten

Der er med andre ord rig mulighed for at få gode ferieoplevelser og dejlige ferieminder med hjem fra en efterårsferie i Jammerbugten.

 

> Overnatning i Jammerbugten 

> Læs mere om efterårsferie i Jammerbugten 

 

> Få aktuelle nyheder og tips til ferieoplevelser tilsendt fra Jammerbugten

Del denne side