Økodag i Fosdalen

De økologiske køer danser på søndag i Tranum

Du er inviteret ud på landet for at fejre foråret sammen med de økologiske malkekøer på søndag den 15. april kl. 10-14.

I alt 72 økologiske gårde over hele landet holder Økodag, og her kan danskerne opleve de glade øko-køer vise deres bedste dansetrin frem, når de bliver lukket ud på græs under åben himmel efter en lang vinter i stalden.

I Jammerbugten finder øko-dagen sted hos Flemming Birk Nielsen, der har gården LUNDE, der er beliggende på Fosdalvej 15, Tranum ved Brovst. Og det er et sandt tilløbsstykke. Ca. 2000 møder op denne dag for at komme helt tæt på det lokale økologiske landbrug.

Økodag er en glædens dag. Både for de økologiske køer, for de økologiske landmænd og for de mange tusinde forventningsfulde børn og voksne, der hvert år står klar rundt om græsmarkerne, når stalddørene lukkes op klokken 12.

Man kan simpelthen ikke undgå at blive glad i låget af det livsbekræftende syn af kåde øko-køer, der spurter ud på marken i den friske forårsluft.

Til Økodag får man en førstehåndsoplevelse af, hvilken forskel det gør for dyrene, når man køber økologisk. Alle økologiske køer kommer på græs i sommerhalvåret og det kan du opleve i Fosdalen på søndag.

"Vi har holdt økodag de sidste 7 år her på Lunde, og det er en rigtig god dag for os", siger Flemming Birk Nielsen, der ejer gården. "Vi nyder, at folk kan komme ud og se, hvad det er vi laver på et landbrug. Det vil vi rigtig gerne. Det er spændende og dejligt at bidrage med at skabe en god oplevelse for publikum. Alle de mange gode aktiviteter på gården denne dag er med til at gæsterne får en positiv relation til landbruget og til de gode økologiske varer".

Og det er ikke kun køerne der danser. Dine smagsløg bliver også budt op til dans. 

På dagen stiller både ARLA og Friland (Danish Crown) nemlig op med smagsprøver, så du kan smage hvordan råvarerne smager når køerne er opdrættet efter økologiske principper.

økodag Tranum

Børnene kan se de mange store maskiner, lege i halmen og klappe de søde, små kalve.

økodag spejdere tranum

KFUM spejderne har også en bred vifte af aktiviteter, og du kan prøve at malke en ko eller ryste dit eget økologiske smør, som du kan nyde til en lækker bolle. Dagen kan også kombineres med en vandretur ned igennem den smukke Fosdal, hvor anemonerne snart springer ud.

 

PROGRAM

Kl. 10:00 Gården åbner

Kl. 12:00 Køerne lukkes på græs

Kl. 14:00 Farvel og tak for i dag

NB: Det er ikke tilladt at medbringe hunde til Økodag. 

 

AKTIVITETER

 • Leg på halmlegepladsen

 • Gå på opdagelse på gården

 • Klap de søde kalve

 • Tal med en landmand om økologi og landbrug

 • Prøv en hoppeko eller to

 • Smagsprøver på økologiske mejeriprodukter fra Arla

 • Smagsprøver på kødprodukter fra Friland (Danish Crown)

 • Hyggelige aktiviteter med KFUM spejderne

 • Ryst dit eget økologiske smør

 • Prøv at malke en ko

 • Kom helt tæt på de store landbrugsmaskiner

 • Få en Arla Øko-barneske med hjem – så længe lager haves

 

Adresse: Lunde, Fosdalvej 15, Tranum,  9460 Brovst - Find vej

 

> Få aktuelle nyheder tilsendt i nyhedsbrev

> Læs mere begivenheder i Jammerbugten

Del denne side