Høstfester, kartoffelfestival, familieaktiviteter og fuld fart i Fårup Sommerland

Børnenes efterårsferie

Høstfester, kartoffelfestival, familieaktiviteter og fuld fart i Fårup Sommerland

Børnenes efterårsferie i Jammerbugten

Der bliver kræset for oplevelserne i børnehøjde, når der holdes efterårsferie i Jammerbugten. I Fårup Sommerland inviteres der til stor høstfest og i badebyen Blokhus er der et omfattende aktivitetsprogram klar. Her kan du deltage i alt lige fra "Krible Krable" oplevelser i Gateway Blokhus, dissekering af fisk i samarbejde med Fiskernes Hus på Blokhus Strand og en spændende ravjagt ved brug af UV-Lygter. Du kan deltage i "Den store kartoffeljagt" eller hygge dig i "Krea-værkstedet", hvor der er kreativ leg. Der vil bla. også være Snapchat-løb, og du kan være med til Havheksens Natteløb i forbindelse med Blokhus By Night. 

> Læs mere og find program om efterårsferie for familien i Blokhus

høstfest fårup sommerland

Høstfest og spændende oplevelser i Fårup Sommerland

I Fårup Sommerland kickstartes efterårsugen den 13. oktober med stor HØSTFEST, hvor der er indbudt til masser af efterårsstemning og spændende familieaktiviteter. 

høstfest fårup sommerland
Forlystelserne, der har åbent hele efterårsugen (dog ikke Aquaparken), vil sikre fuld fart over feltet og hele Fårup Sommerland vil være pyntet op med guirlander, flag, halm, neg, gamle landbrugsmaskiner og meget mere, så du kommer i den helt rigtige høststemning.

 

Efterårsferie er kartoffelferie

Høstfesten er en hyggelig dansk tradition og forbundet til efterårsferien, som ofte også kaldes "Kartoffelferie". I kartoffelferien har der været tradition for, at hente kartoffelhøsten hjem på gårdene.

I Jammerbugten produceres den velkendte Vildmosekartoffel, og de gamle kartoffelgårde i St. Vildmose eksisterer stadig. I den 60 km2 store mose kan du i efterårsugen invitere børnene med til Kartoffelfestival lørdag den 13. oktober, hvor de kan lære mere om den kendte spise og deltage i nogle af de populære børneaktiviteter. Prøv f.eks. en af de store traktorer, besøg mini dyrskuet, hvor der også vil være ponyridning eller prøv en ATV crosser og meget mere. I Gård 18 - Vildmoseporten - kan du besøge Mosekonens Land, som er en udstilling, der fortæller alt om kartoffelproduktionen og inspirerer til at opleve St. Vildmose på egen hånd. > Læs mere om Store Vildmose

 

Oplevelser med natur, mountainbike og dyr i Slettestrand

I Slettestrand er der mulighed for at opleve den enestående natur i Svinkløv Plantage på mountainbike. Feriecenter Slettestrand har en række spændende aktiviteter i efterårsferien , hvor der bla. inviteres til mountainbike tekniktræning med professionelle instruktører. Aktivteterne er både for børn og voksne, og du kan også deltage på "Aftertrail og Demodag", hvor du f.eks. kan bage din egen pizza i stenovnen i Madsmedjen.

madsmedjen pizza slettestrand

Feriecenter Slettestrand byder også på hestevognsture, pandekagehygge og en afslappende dukkert i det nye varmtvandsbassin i havbadehuset. 

Slettestrand hestevogn

Hos Hjortdal Dyrefarm, der ligger ved Slettestrand, kan børnene opleve spændende dyrearter. Farmen er en minizoo med 350 dyr fordelt på 50 racer, og du kan komme helt tæt på dyrene. Du kan f.eks. fodre geder og lamaer, der går frit rundt blandt publikum, og de er rigtig glade for gulerødder. Du kan bla. også se flotte polarræve, påfugle, næsebjørne og silkeaber, tage med på skattejagt eller prøve ponyridning, og hos Svinkløv Turridning kan du komme på en guidet tur i Svinkløv Plantage og opleve den flotte natur på islandske heste. Tæt på Slettestrand ligger også Tranum Lys & Glas, hvor du har mulighed for at afprøve dine kreative færdigheder indenfor glaskunst. En gårdbutik, som forhandler gaveartikler, lys, glas og keramik fra eget værksted, hvor du sammen med børnene kan deltage på glasworkshop. 
Hos Skovsgård Hotel inviteres der til Store kartoffeldag onsdag den 17. oktober. Her kan familien få en oplevelse for alle sanser, hvor børnene kan få fingrene i kartoffelmulden. Grav kartoflerne op og bliv klogere på kartofler. Hyg jer sammen i hotellets køkken om at lave god aftensmad med kartoflen som menuens absolutte superstjerne. Tilmelding nødvendig. > Program: Store kartoffeldag

Skal du på en lille udflugt rundt i Nordjylland, så kan du opleve Nordeuropas største akvarie hos Nordsøen Oceanarium i Hirtshals og samtidig besøge udstillingen af Blokhus hvalen. Du kan også opleve dyrene i Aalborg Zoo eller måske boltre dig i det store vandland hos Skallerup Seaside Resort.

 

 

> Læs mere om Efterårsferie i Jammerbugten

 

Del denne side