Blokhus Fly In 2017

Blokhus Fly In

Blokhus på vingerne 26. - 27. august

Propelfly bliver omdrejningspunktet til den spændende event Blokhus Fly-In

Der vil være livlig aktivitet og dybe brummende lyde fra propelfly i luften over Blokhus i weekenden 26. – 27. august, når Erhvervsforeningen Destination Blokhus i samarbejde med Visit Jammerbugten for 2. gang afvikler ”Blokhus Fly-In”.

Blokhus Fly in

Der er lagt op til en festlig weekend i Blokhus, hvor der vil være masser af oplevelser for hele familien.
Allerede fra lørdag den 26. august vil der være masser af aktivitet i Blokhus, når byens Torv bliver forvandlet til en udstillingsplads med ”alt godt fra luften”. Her kan blandt andet nævnes svævefly, droner, faldskærm og meget mere. Udstillerne, som du kan møde om lørdagen er: 

Sindal flyveklub

Nordjyllands Faldskærmsklub Klub – Udstilling af faldskærm og wingsuit

Drageshoppen

Dronefotonord.dk

Aviator – Udstiller svævefly 10x15 m

Hjemmeværnskompaniet Børglum/Hvetbo

Pandrup Modelflyveklub -udstillingsmodeller

NULF - Ultra Light

Der vil dagen igennem være musikalsk underholdning samt forskellige aktiviteter for hele familien. Desuden vil der lørdag være mulighed for at købe en helikoptertur over Blokhus.

 

Søndag den 27. august vil der allerede fra morgenstunden være aktivitet på stranden, når Forsvarets Zulu Team klargør landingsbanen, så Flyvevåbnets eget træningsfly af typen T-17 kan indtage Blokhus Strand i forbindelse med Blokhus Fly-In.

Kl. ca. 12.30 vil faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærms Klub kaste sig ud fra 5.000 fods højde og med stor præcision lande på stranden, hvis vindforholdende tillader det. Dernæst vil 20 forskelligartede fly et efter et lande på stranden. Det er ikke alle og enhver, der uden videre kan lande på stranden og de 20 fly, man kan opleve, er alle specielt udvalgt og inviterede til lejligheden.
Denne del af Blokhus Fly-In er organiseret i samarbejde Veteranflyklubben Strut Nordjylland og Motorflyveklubben Himmerland, der er en del Luftsportscenter Vesthimmerland. En af de rutinerede piloter, der lander på stranden er den tidligere SAS pilot Kræn Hjortlund, der også er med i arbejdsgruppen bag Blokhus Fly-In.

Faldskærmsudspring

Kræn fortæller:” Det er noget helt særligt at få tilladelse til at lande på stranden så tæt på vandet og forholdene skal være helt optimale for at det kan lade sig gøre, for det er noget af en udfordring”. Kræn Hjortlund vil på dagen være ansvarlig for at holde øjne med strandens beskaffenhed ligesom han har opgaven som ”flyveleder”, hvor han via radiokontakt vil dirigere flyene ved landing og takeoff. Kræn Hjortlund flyver i et fly af typen RV-8, som han selv har bygget. Der vil være flere forskellige former for fly - fra svævefly til gyrokoptere og fra veteranfly til hjemmebyggede fly, der lander på stranden. For de rutinerede flyveentusiaster og deres fly er det en hel særlig og speciel oplevelse og meget anderledes oplevelse at lande netop på stranden, forsætter Kræn Hjortslund.

Kl. 14.00 på dagen er der officiel modtagelse af Borgmester Mogens Gade, og der bliver herefter mulighed for at kigge nærmere på de flotte og spændende fly samt få en snak med piloterne.

Blokhus Fly in

Kl. 15.30 er der takeoff fra Stranden, hvor flyene et efter et vil komme på vingerne og ”vinke” farvel og på gensyn til Blokhus. Dagen igennem vil Air Transport Wing Aalborg være repræsenteret med en stand på Stranden, hvor der vil blive fremvist forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg, hvoraf flere kan prøves.

Vind en tur i et Hercules fly

Desuden vil der være mulighed for at vinde en tur i et Hercules fly, der er forsvarets største transport fly.

Udfyld konkurrence-kuponen og aflevér den i teltet på Blokhus strand på Air Transport Wing Aalborgs stand søndag imellem kl. 11-16 

OBS!!

Vejrforholdene er naturligvis den helt afgørende faktor for afviklingen af Fly-In. Vind på mere end 5m/sek kan gøre det yderst svært at lande på stranden og der tages derfor forbehold for aflysning af arrangementet. 

 

> Program Blokhus Fly-in

> Større events i Jammerbugten 2017

> Få nyhederne tilsendt direkte i din mailboks

Del denne side

Program

Lørdag 26. august

11.00 - 16.00 

Udstilling og musikalsk underholdning på Blokhus Torv. Kom tæt på svævefly, droner, faldskærm og meget mere.

11.00 - 12.00 

Musikalsk underholdning v/Flyvevåbnet Aalborg Brass Band 

12.00 - 13.00  og 15.00 - 16.00

Musikalsk underholdning
v/Maibrit Post

11.00 - 16.00

Kom med på Helikopterflyvning. Oplev Blokhus fra oven. Pris fra kr. 350 – 675,- pr. person. Ingen bookning. Betales på stedet.

Sted: Vesterhavsvej 105, Hune, 9492 Blokhus.

11.00 - 16.00

Papirflyverworkshop og præcisionskonkurrence med fede præmier.

Udskænkning af flyversjus til de første 100 besøgende på Blokhus Torv

Aalborg lufthavn udlodder 2 flybilletter med Norwegian til London. Vinderen udtrækkes kl. 15.30.

 

Søndag 27. august

12.00

De første 2 fly lander

12.30

Faldskærmsudspring på Blokhus Strand

Præcisionsspring ved Nordjysk Faldskærmsklub.

13.00

Landing af 16 spektakulære fly på Blokhus Strand

Oplev bl.a. svævefly, gyrokopter, veteranfly og hjemmebyggede fly.

14.00

Officiel velkomst ved Borgmester Mogens Gade, Jammerbugt Kommune

14.15 - 15.30

Meet and greet på Blokhus Strand. Gå på opdagelse mellem de spændende fly samt få en snak med piloterne.

15.30

Flyene letter fra Blokhus Strand. Kom og vink farvel til de smukke fly.

Hele dagen 

Mød Air Transport Wing Aalborg på Blokhus Strand. Fremvisning og mulighed for at prøve forskellige effekter samt for at vinde en tur i et Hercules fly.

Udfyld konkurrencekupon og aflever den søndag i teltet på stranden.

 

> Program Blokhus Fly-in


Løkken Klit Camping

Vind en campingferie på Løkken Klit Camping

Vind en miniferie i hytte på Løkken Klit Camping og billetter til Fårup Sommerland