Gamle håndværksdyder og lokale specialiteter

Attrup havnecafe

Gamle håndværksdyder og lokale specialiteter

Attrup Havnecafé værner om de gamle håndværksdyder

Gamle håndværksdyder og lokale specialiteter

I den lille landsby Attrup ved Limfjorden, helt tæt på havnebassinet, finder du Attrup Havnecafe.

En hyggelig cafe, der vægter gamle håndværksdyder, serverer kaffen i det gamle Madam Blå stel og tilbyder en vidunderlig udsigt over fjorden og lystbådehavnen.

attrup havnecafe

”Vi er rigtig gode til at lave gammeldags mad tilberedt fra bunden. Vi holder ved de gamle danske traditioner”, siger indehaver Susanne Barrett. ”Vi sylter marmelade, rødkål, rødbeder og bager brød. Jeg har 35 års erfaring, er uddannet kok og butiksslagter og har dermed en bred viden indenfor området. Vi ligger vægt på god kvalitet i kød og pålæg, og har altid for øje om det er noget, vi selv har lyst til at spise”, uddyber Susanne.

Vi har en glæde ved at tilberede maden. Vi har hjertet med i arbejdet, og det videregiver vi til kunderne. Vi ligger langt fra alfarvej. Her kommer gæsterne ikke bare forbi. De skal finde os, og derfor betyder det meget for os, at de får en god oplevelse. Det giver glade kunder, anerkendelse og betyder at gæsterne kommer igen og igen”, fortæller Susanne.

Fisk og skaldyr en fast del af spisekortet

Hos Attrup Havnecafé er der altid friske fisk og skaldyr på kortet. ”Beliggenheden gør, at det skal være på kortet”, smiler Susanne. Topsællerten i caféen er også den lokale specialitet ”Stjerneskuddet”.

stjerneskud attrup havnecafe

”Et af Nordjyllands bedste”, fortæller kokken. Pandestegte rødspætter frisk fra auktion – stegt i rigeligt smør – anrettet på brød med laks, kaviar, dressing og rejer. ”Det er meget populært her i caféen. Vi omsætter faktisk op mod 130 kg rødspætter om ugen”, griner Susanne. Men du kan også nyde stegte fjord-ål, fanget af lokal fisker.

Havnecaféen er et populært udflugtsmål for mange gæster. Og den 49 årige kok er ovenud tilfreds med den start, som hun har haft i Attrup. ”Vi startede i december 2016 med at afholde et par fester. 2017 var et fantastisk år, og 2018 tegner til at blive endnu bedre”, fortæller hun.

attrup havnecafe

Men vi finder også hele tiden på noget nyt. Specialkaffe og te, kagebord, hjemmebagte småkager. Vi går helhjertet ind i det og slider for det. Det er vigtigt, at der hele tiden er nye aktiviteter. Weekendbrunch er blandt andet et af de nye tiltag. Det kører hele året, hver weekend og kræver forudbestilling. Det er også meget populært blandt gæsterne. Det koster 120 kr. pr. person incl. Drikkevarer.

Caféen, der har åbent hele året, har plads til 70 gæster og har 7-12 ansatte afhængig af sæson. Udover Susanne er der yderligere en kok, der er i voksenlære. 44 årige Ronni er fra Aalborg og siger: ”Hun er dygtig og laver alt fra bunden. Det kan jeg godt lide, og derfor var Attrup Havnecafé det rigtige sted for mig”.

havnen attrup

Sejlerne nyder livet i Attrup

De hjemmelavede specialiteter har også betydet at gæster fra Aalborg sejler til den lille havneby og køber ind. ”Så bager vi friske rugbrød, så de er klar når de kommer”, fortæller Susanne.  ”Jeg vil altid gerne finde på nye ting. Du kan f.eks. nyde en kurv med specialiteter såsom skaldyr, aioli og friskbagt brød og nyde den udenfor på terrassen eller tage den med ned i båden. Samtidig tilbydes der interessant vin fra mange forskellige lande, som passer til menuen og årstiden.

Hos Attrup Havnecafé er prisen rimelig og de tilbyder samtidig gode portionsstørrelser.

”Vi er på landet. Vi er glade for mad, og her spiser vi godt. Det vil vi gerne være kendt for”, afslutter Susanne.

> Nærmere info om Attrup Havnecafé 

 

> Cafeér i Jammerbugten 

> Restauranter i Jammerbugten

 

> Læs mere om Ferie i Jammerbugten

> Få flere nyheder fra Jammerbugten - Tilmeld nyhedsbrev

 

 

Del denne side

Herregården Bratskov

Levendegørelse Herregården Bratskov. Torsdage juli - august 2019

Oplev Herregården Bratskov blive levendegjort med gl. håndværk. Mød heksen i kælderen, der fortæller historier og uddeler trylledrik. Kør en tur i hestevognen eller prøv ponyerne i parken.