Attrup Havn ved Limfjorden

Attrup Havn ved Limfjorden

Attrup Havneområde er smukt beliggende på nordsiden af Limfjorden.

Attrup Havneområde - et Tankested

Attrup Havn ligger i naturskønne omgivelser med rigt fugleliv på holmene, som ligger øst for Attrup. I denne smukke natur finder man også et af Danmarks prægtigste herresæder ”Kokkedal” som i dag er indrettet til hotel med førsteklasses restaurant.

Havnen er renoveret og der er opført et multifunktionshus med panoramaudsigt og havnecafé.

Attrup Havnecafé

Havnen har i ”sin baghave” en velbeliggende campingplads, stor legeplads samt grillhytte og hertil kommer Alsbjerg Bakker samt  Råd og Dåd, som bl.a. byder på salg af økologiske dagligvarer samt et stort loppemarked.

Attrup ligger blot 10 km fra handelsbyen Brovst, og er en af de mange små velfungerende landsbyer i Jammerbugten. Omdrejningspunktet for mange af indbyggerne er det hyggelige havneområde med lystbåde og et lækkert spisested med udsigt over fjorden. I Attrups baghave finder du Alsbjerg Bakker, som gemmer på både Tankested og Kulturmiljø. 

Attrup havnecafe

 

I forsommeren 2015 genåbende Attrup Havnecafe. Det er en social økonomisk virksomhed, der står bag, som i samarbejde med Jammerbugt Kommune, Attrup Borgerforening og Attrup Bådlaug vil bidrage til liv i området omkring landsbyen Attrup. 
Caféen tilbyder enkel og god mad lavet fra bunden med fokus på gode sæsonbestemte råvarer. Der vil være få, men gode retter som fortæller en historie om det område, hvor en stor del af råvarerne kommer fra.

 

Havnecafe


Nordvest for Attrup - på toppen af Alsbjerg Bakker ligger Tankestedet Blushøj, hvor der er en smuk udsigt over Limfjorden. Sammen med de græssende kvæg kan du på en klar dag se så langt som til Nibe, Aalborg og Aggersund. Tæt ved Blushøj ligger gravkammeret Hvissehøj med den fredlyste jættestue Hvissehøj, som i mange år har været så vidt tilgængelig, at man har kunnet kravle ind fra ét kammer til et andet, og herfra har kunnet se ind i et tredje kammer. Ønsker du at prøve, er det en god idé at medbringe stavlygte. Den danske kulturarvstyrelse har netop renoveret dette fortidsminde, så det igen er klar til besøg af interesserede.  


Læs mere om Tankestedet Blushøj ved Alsbjerg Bakker

Læs mere om Tankestedet Attrup Havneområde

Læs mere om Kulturmiljøet Hvissehøj

Del denne side

Beliggenhed

Attrup Havn ligger ca. 10 km syd for Brovst

Blokhus kanonaffyring på Blokhus Strand hver aften  i sommerperioden

Begivenhedskalender - KultuNaut

Aktuel kalender med alle events og oplevelser i Jammerbugten. Musik, markeder, udstillinger, guidede ture mv.