Tranum lys og glas

Arbejdende værksted hos Tranum Lys og Glas

august 10, 2017

Smukt mellem bakkerne ved landsbyen Tranum - tæt på Brovst og Fosdalen i Jammerbugten - finder du et lille lokalt arbejdende kunsthåndværker værksted - Tranum Lys og Glas. 

Stedet er drevet af indehaver Jonna Andersen, som hver dag arbejder med kunsthåndværk indenfor glas og ler. 

tranum lys

Når du træder ind i butikken på 250 m2 spreder der sig den karakteristiske duft af stearin og på reolerne finder du spændende brugsting til hjemmet f.eks. kurvevarer, lys og lokale specialiteter såsom honning, te, øl og chokolade, der alt sammen egner sig rigtig godt til gaveartikler.

tranum lys

Jonna var oprindeligt tysklærer, men fik interesse for at arbejde med teknikkerne fusing og slumping indenfor glas. Sammen med sin mand Asger indrettede de gården ved Tranum til et arbejdende værksted.

tranum lys

Asger dyppede lys og sørgede for klippegrønt og juletræer til butikken.  Jonna smeltede glas og indrettede lokalerne. Turister og lokale har i årevis lagt deres vej forbi den lille kunsthåndværker i Tranum.

50 års jubilæum i 2018

Det hele startede i 1968. Til påske næste år har butikken 50 års jubilæum, og Jonna er allerede igang med at planlægge en markering af mærkedagen, hvor en af tankerne er at lave et kunsthåndværkermarked med flere forskellige udstillere.

Asger døde sidste år, men Jonna har besluttet at drive stedet videre, som de har bygget op sammen. Siden 2014 har hun uddannet sig til keramiker på Århus Kunstakademi, hvor hun arbejder med forskellige teknikker indenfor ler. Planen er at udstille værkerne rundt omkring i Danmark. "Vi bor midt i noget af Danmarks mest vidunderlige natur, som hele tiden virker som en stor inspirationskilde for mig i mit arbejde. Her tæt på skov og strand dukker til stadighed nye elementer op, som jeg kan bruge i mit arbejde. Bunden af kopperne er f.eks. ler, som jeg har hentet her bag ved gården", siger Jonna Andersen. Jeg laver også gerne personlige ting på bestilling og tager grupper ind til rundvisning og fortælling.

tranum lys

Glas workshops

Udover butikken arbejder Jonna også stadig lidt med undervisningen. Hun tilbyder nemlig workshops indenfor stumpeglasteknikken, så hver tirsdag og torsdag i august kan du selv prøve dine færdigheder af under kyndig vejledning. Workshoppen er velegnet til både børn og voksne, varer ca. 1-1,5 time og koster 100 kr. Der er også åbent for grupper.

> Læs om glasworkshop her

 

Flere oplevelser på turen til Tranum

Et besøg på Tranum Lys og Glas kan med fordel kombineres med en tur til den smukke natur i Fosdalen, som er et af de 18 Tankesteder i Jammerbugten, hvor der er stier med dybe dale og flotte udsigter eller en tur til Tranum strand.

Tranum strand
Foto: Tranum strand

Dyk ned i historien i Øster Han Herreds Egnssamling i Tranum by eller få fortællingen om mohairgederne hos Von Broich Mohair. Slut evt. turen af med et besøg på Tranum Strandgård Kunst- og Kulturcenter og Strandhuset Tranum Strand, hvor der også er mulighed for forplejning.

> Læs også Skibskok forlader Caribien til fordel for Tranum Strand 

> Info om Tranum Strand

> Tilmeld dig nyhedsbrev fra Jammerbugten


Del denne side

Fakta

Tranum Lys og Glas 
Jonna Andersen
Ejstrupvej 11, Tranum
9460 Brovst
Tlf.: 98 23 52 44 / Mobil: 21 56 33 05 
Mail: tranumlysogglas@mail.dk

www.tranumlysogglas.dk