Jon Jensen - Alene i Vildmarken vinder

Alene i Vildmarken vundet af nordjyde fra Jammerbugten

Mandag, februar 27, 2017

45 døgn i ødemarken i det nordligste Norge, helt og aldeles alene med sig selv og naturen. Det var virkeligheden for den 36 årige nordjyde Jon Jensen fra Saltum i Jammerbugten, der havde meldt sig til at deltage i udfordringen omkring at overleve længst tid i vildmarken.

Nordnorge Alene i Vildmarken

Foto: Alene i Vildmarken - Copyright United Production

Turen til ødemarken i Nordnorge foregik i september og oktober måned 2016 og TV-udsendelsen kører lige nu på DR3, hvor sidste afsnit 10 bringes onsdag 1. marts og Jon dermed officielt erklæres, som vinder af dysten.

> Se afgørelsen på Alene i Vildmarken

Kameraholdet har ialt fulgt 10 deltagere, som blev efterladt i det norske vildnis. Og faktisk har der slet ikke været kamerafolk med. Deltagerne er nemlig blevet udstyret med et kamera, hvor de selv optager strabadserne i den norske natur. Det har efterfølgende ført til udsendelsen, hvor seerne kan følge hvor længe et menneske anno 2017 kan overleve alene i naturen. Her er deltagerne ofte også i kamp mod sig selv, når sult, tørst, angst og ensomheden præger hver eneste dag.

> Læs om deltagerne i Alene i Vildmarken 

Alene i Vildmarken - Jon Jensen

Jons uovertrufne udholdendenhed rakte dermed til titlen som vinder i DRs TV-udsendelse: "Alene i Vildmarken" , og han kan nu helt officielt kalde sig selv for "Bad-Ass no. 1" i forhold til det faktum at overleve i naturen.

Alene i Vildmarken - Jon Jensen

Som han selv udtrykker det: "Det har været hårdt både fysisk og psykisk. Der var koldt og til tider både sne og frost. Jeg tabte mig, og det kræver både en stærk psyke og en god fysik at opholde sig så længe i pagt med naturen. De første 20 dage gik meget godt. Jeg fangede rigtig mange fisk, ialt 350 stk., som er det jeg overlevede på. Jeg var også heldig at finde en olietønde, der kan give varme i teltet. Jeg finder også 6 øl. Herefter bliver det følelsesmæssigt hårdt. Det bliver min datters fødselsdag, og jeg runder også bryllupsdag. Det er psykisk hårdt at være væk fra familien. Jeg savner dem rigtig meget", fortæller Jon.

Alene i Vildmarken - Jon Jensen
Foto: Aysel Jørgensen, Jon Jensen og datteren Cille på 13 år. Sønnen Bastian på 18 år er ikke med på billedet

Hjemme i Saltum i Jammerbugten venter Jons kone Aysel og deres 2 børn også spændte på om Jon klarer naturens strabadser.

"Det har naturligvis også vækket bekymring. Vi var ikke bange, men nok mest bange for at han blev for glad for det", griner Jons kone Aysel Jørgensen. "Men jeg er også bevidst om, at jeg har giftet mig med en eventyrer og eventyrlysten sikkert ikke stopper her. På en måde er det jo også det, som jeg er faldet for hos Jon. Så det var også et fælles projekt, at han blev sendt godt afsted og et projekt, som vi begge føler stolthed over at han har gennemført.

Alene i Vildmarken - Jon Jensen

Dog får savnet til familien ikke Jon til at give op. "Det er tanken om, at denne chance er helt unik, så jeg er forpligtet til at gøre alt, hvad jeg kan. Jeg har en meget stærk vilje. Jeg er et konkurrencemenneske og vil gerne bevise overfor mig selv, at jeg kan klare det. Samtidig er det en trøst, at jeg ved, at der er 100 % opbakning hjemmefra", siger han.

"Jeg meldte mig til det, fordi det er en drengedrøm, der kan gå i opfyldelse. Til daglig arbejder jeg som montør hos MC Nielsen, så det her er noget helt andet, men også noget jeg, som jeg altid har drømt om. Det er spændende, at prøve kræfter med naturen og teste om jeg har det, der skal til for at overleve. Jeg elsker at bruge naturen. Det giver ro. Det er rart at opholde sig i den. Også alene. Samtidig kan den også udfordre en og give et adrenalinkick. Det er f.eks. ikke ufarligt at begå sig i fjeldene, hvor et enkelt fejltrin kan være livstruende. Så det er både det vilde og det rolige, der tiltaler mig", forklarer Jon.

De 45 dage har også sat sig sine spor i den 36 årige nordjyde. "For det første har jeg lært at begå mig i naturen, men jeg har også lært meget om mig selv og mit liv. Jeg er blevet mere klar i mine daglige prioriteringer og tænker mere over, hvad jeg skal sætte pris på i hverdagen. Jeg kan nu bedre skille ting fra, som jeg ikke behøver at bruge tid på. Jeg er blevet mere bevidst om at bruge tid med familien og sætte pris på det nærvær. Måske er det materielle i virkeligheden slet ikke så vigtigt. Det er jeg blevet meget mere bevidst om via denne tur.

Aysel er også - ligesom Jon - blevet bevidst om, hvad der er vigtigt her i livet. "Vi begrænser ikke hinanden i at nå vores drømme. Man skal også huske at have eventyret med sig i hverdagen. Hvad mangler vi i virkeligheden når alt kommer til alt ?, spørger hun". "Vi stræber alle efter det regide ambitiøse liv med noget på CVét, sofa, og volvo frem for at fokusere på at realisere vores drømme, dyrke fællesskabet og sætte pris på hinanden. Sluk nu I-padén, se børnene og tag dem med ud på tur i naturen. Jammerbugten har fantastiske steder til at dyrke det.
Grin sammen og fordyb jer i hinanden. Det er så fantastisk givtigt", siger Aysel.
 

Svinklovene i Jammerbugten
F
oto: Svinklovene i Jammerbugten - et af de 18 tankesteder

Jon vil også gerne anbefale andre at prøve tilsvarende. "Det behøver ikke at være 45 dage, og det behøver absolut heller ikke at udfolde sig i de norske fjelde.

Der er rigtig mange steder i Jammerbugten, der er guld værd til lignende oplevelser. Det vigtigste er blot, at man er indstillet på at investere tiden og være i det, så man personligt kan opleve hvad den enestående natur kan gøre ved en som person".

 


> Tankesteder i Jammerbugten - de 18 bedste natursteder

> På aktiv ferie i Jammerbugten natur

> Cykelruter og kort i Jammerbugten

> Vandreruter og kort i Jammerbugten

> Flere nyheder fra Jammerbugten

Del denne side