Cykelruter og -kort til Jammerbugten

Cykeloplevelserne er mange på ferien i Jammerbugten. Her på siden kan du læse om nogle af de mange cykelkort og -ruter, der findes. Lad temperamentet afgøre turen.

Cykelruter gennem Jammerbugten

Hvad enten man er til længere eller kortere cykelture, er der rigeligt at vælge imellem i Jammerbugten. Find flere af de velkendte blå og røde skilte, som markerer nationale og regionale ruter, eller begiv jer afsted med et af de mange gode kort. 

Fra A-A med VisitJammerbugtens kort

I linkboksen til højre finder du ved VJ-markeringerne en række kort, som egner sig godt til nogle timer på cykel, og hvor der stadig er god tid til andre oplevelser i løbet af dagen. Ruterne varierer i længde fra 5-40 km og er alle tilrettelagt, så du starter og slutter turen samme sted. Du kan vælge dit eget udgangspunkt fra ruten, f.eks. overnatningsstedet, en attraktion eller et naturområde. Cykelkortene er gratis og kan downloades her fra siden eller hentes hos VisitJammerbugten, Springvandstorvet 5, 9492 Blokhus.

Følg de regionale og nationale cykelruter

I Nordjylland og resten af Danmark er der et stort netværk af afmærkede nationale og regionale cykelruter. Flere af dem løber gennem Jammerbugten. Her finder du blandt andet Limfjordsruten og Vestkystruten, samt regionale ruter markeret med blå tal og nationale ruter markeret med røde tal.  

1. klasses mountainbikeruter

Har du adrenalin i blodet og et ønske om at udforske klitplantagerne lidt væk fra de flade stier, er der i både Blokhus og Slettestrand anlagt gode MTB ruter.  

I plantagen ved Slettestrand/Svinkløv findes en af Danmarks 5 bedste mountainbikeruter. Den strækker sig over 20 km og med flere sværhedsgrader, så alle uanset niveau kan finde lige netop sin udfordring. Både den øvede eliterytter og den helt grønne nybegynder. Sporet i Svinkløv er koblet sammen med en ca. 6 km rute i Kollerup Plantage. Hos Feriecenter Slettestrand tilbydes tekniktræning på flere niveauer, og der kan lejes cykler.

I forbindelse med Gateway Blokhus i Blokhus Klitplantage er der anlagt en 8 km lang MTB rute, som er en oplagt tur for familien, men også den mere erfarne rytter. Ruten er kategoriseret som middelsvær. Der kan lejes mountainbikes hos den nærliggende Hune-Blokhus Cykeludlejning. Efter turen er der masser af plads til at hygge sig sammen på picnicpladsen, hvor der bl.a. findes naturlegeplads og en naturbageovn klar til brug.

Del denne side

Mountainbiking i Slettestrand