5 gange guld til Ryå Is

Torsdag, november 10, 2016

ryå is aabybro mejeri

En sand medaljeregn til det lille, lokale nordjyske mejeri ved den nylig overståede International Food Contest i Herning, hvor der var deltagere både fra Danmark, Norge, Færøerne, Canada og England. 

”Vi er da både stolte og meget glade”, siger mejeristen NH Lindhardt, indehaver af Aabybro Mejeri.

ryå is aabybro mejeri

”Vi har en faglig stolthed, og den bliver hermed anerkendt. Så nu kan vi ranke ryggen og klappe hinanden på skulderen. Det er skønt”, siger den populære mejerist.
”Priserne skal helt afgjort også ses i lyset af, at vores medarbejdere har været her i mange år. De besidder en stor viden, er loyale og trofaste og en vigtig bestanddel af, at vi lykkedes med vores produkter. Så priserne er også deres fortjeneste, og en anerkendelse af deres faglige viden”

ryå is aabybro mejeri

International Food Contest i Herning er en fagmesse, hvor deltagerne bliver bedømt af fagfolk, så der bliver både kigget på smag og lugt, men også på sådan noget som emballage og konsistenser. Medaljerne er tildelt mejeriets karamel- og citronfromager samt deres fløde soft-ice, lakrids soft-ice og kakao soft-ice. Karamelfromagen fik tilmed tildelt ærespræmie. 14,68 point ud af 15. 
”Det er vildt flot”, siger Lindhardt.

ryå is aabybro mejeri

Priserne blev overrakt af formand Søren Jensen til Mejeriejer NH Lindhardt og produktionschef Ole Vestergaard, som fik blomster, diplomer og glaskunst med guld.

ryå is aabybro mejeri præmieoverrækkelse

De håndværksmæssige traditioner holdes i hævd 

”Vi har ikke lavet en pind om i 26 år”, fortsætter Lindhart. Her er vi nemlig ikke hoppet med på sundhedsbølgen. 
"Og det kan man nok godt se på os", griner han. Flere har jo hevet fedt og sukker ud, men det vil vi ikke. Vi sætter pris på ægte livskvalitet, og så er det tilmed helt naturligt effektivt mod rynker klukker mejeristen med et lunt glimt i øjet. 
Åbybro mejeri er et af Jammerbugtens fyrtårne indenfor fødevarer, som blandt andet står bag den kendte og anerkendte Ryå is. Men også smør og ost er en stor del af den daglige produktion.

Det lille lokale mejeri, der ligger langs hovedvejen mod Blokhus, trækker år efter år tusindvis af kunder indenfor i deres mejeriudsalg, når indkøbskurven skal fyldes med lokale specialiteter såsom gammeldags kærnet smør, rigtig flødeis, ost, fromager og sorbet.
Mejeriet beskæftiger 15 medarbejdere, og i sommersæsonen er der ca. 30 ansatte. 
Mejeriet har egen produktion, butik samt café og i sommersæsonen er der guidede ture, hvor gæster kan komme med den underholdende mejerist ud i produktionen. Han er mester i at fortælle gode historier med et twist af nordjysk lune. Her kan de besøgende se hvordan varerne fabrikeres og høre hele historien om det lille populære mejeri, som høster så stor anerkendelse.

> Prøv selv specialiteterne fra Ryå is- shop


Læs mere...

> Ryå Is giver liv til livet

> Aabybro Mejeri - Ryå is 

Flere lokale specialiteter fra Jammerbugten


 

Del denne side