Natur- og Kulturcafé på Gjøl Havn

Gjøl er en lille perle ved Limfjorden, og under ferien i Jammerbugten er byen bestemt også et besøg værd, hvis du er interesseret i ægte landsbystemning og det maritime liv. Natur- og Kulturcafé på Gjøl Havn er bygget netop for at gøre dit besøg til byen så oplevelsesrigt som muligt. Her kan du via guidede ture, plancher, foldere m.m. lære området at kende og blive ført til nogle af Gjøls mange skatte som for eksempel Ulvedybet, Bruuns Kapel og Isbakken. 

Kanotur på Ryå

I kano på Ryå

Nyd roen når du sejler på Ryåen. Nyd fuglene – se den flotte blå isfugl – fiskehejren der svæver oppe over åen i nærheden af dens rede, samt mange andre små og store fugle.
Nyd synet af andemor med sine ællinger, de mange svalereder og den store aktivitet af insekter under bilbroen nær Birkelse Hovedgård. Ved kanopladsen lige overfor Aabybro Mejeri, Åstrupvej 3 er der P plads,

Rideture i Jammerbugten

På hesteryg i Jammerbugten

I Jammerbugten kan du komme på flere guidede ture af varierende længde og varighed.  

Du kan blandt andet ride en tur på stierne gennem de grønne klitplantager, på stranden langs Vesterhavets brusen, eller ved den blikstille Limfjord. 

Turene kan tilpasses efter nybegyndere og mere erfarne ryttere. 

Du kan også begive dig ud på nogle af de afmærkede ridestier på egen hest.

Vandretur i Fosdalen - Jammerbugten

Vandreruter og -kort

Skove, plantager, hav og fjord

I kortoversigten til højre finder du vandrekort, som fører dig ind i plantager og skove samt langs fjord og hav. Ruterne er af forskellig længde, og du kan finde en som passer til netop dit ønske.

Gateway Blokhus

I Gateway Blokhus i Blokhus Klitplantage kan familien nemt tilbringe en dag. Her findes blandt andet 10 km mountainbikerute, motionssti, flere vandreruter og en naturlegeplads af høj kvalitet. På det store picnicareal kan I nyde sin medbragte madpakke på et af de opstillede borde-bænkesæt, eller I kan vælge selv at bage jeres eget brød på stedet i naturbageovnen.

Guidet vandretur til Blushøj - Jammerbugten

Guidede vandreture i Jammerbugten

Følgende arrangører har løbende guidede vandreture i Jammerbugten:

Geocaching ved Svinlovene i Jammerbugten

Geocaching

Geocaching i Jammerbugten

Kom godt i gang med geocaching

Geocaching er en sjov og anderledes måde at gå på opdagelse i naturen. Alt du skal bruge er en GPS (bil, mobil eller håndholdt) og nogle på forhånd oplyste koordinater, og du er nu klar til at gå på jagt efter de mange gemte skatte (caches) i naturen.

Lad jagten begynde

1. klasses mountainbike i Slettestrand

I plantagen ved Slettestrand/Svinkløv findes en af Danmarks 5 bedste mountainbikeruter. Den strækker sig over næsten 20 km og med flere sværhedsgrader, så alle - uanset niveau - kan finde lige netop sin udfordring. Både den øvede eliterytter og nybegynderen.

Cykelruter og -kort til Jammerbugten

Cykelruter gennem Jammerbugten

Hvad enten man er til længere eller kortere cykelture, er der rigeligt at vælge imellem i Jammerbugten. Find flere af de velkendte blå og røde skilte, som markerer nationale og regionale ruter, eller begiv jer afsted med et af de mange gode kort. 

Fra A-A med VisitJammerbugtens kort